Mindenki nyertes volt

2 órája

Integrációs sportnap mozgatta meg Gyöngyösön a sajátos nevelési igényű tanulókat

A sportnap célja, hogy a sajátos nevelési igényű tanulók sikerélményekhez jussanak. Az integrációs sportnap minden versenyzője jutalommal térhetett haza.

Szabó István

Hétfőn az immár hagyománnyá vált integrációs sportnap várta a Gyöngyösi Petőfi Sándor Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben (Petőfi EGYMI) a környező iskolák sajátos nevelési igényű tanulóit. Kákonyiné Fazakas Edit intézményvezető elmondta portálunknak, hogy a rendezvényük a Magyar Diáksport Napjához is kapcsolódott.

Integrációs sportnap a gyöngyösi Petőfi EGYMI-ben
Integrációs sportnap a gyöngyösi Petőfi EGYMI-ben
Forrás:  Czímer Tamás/Heves Megyei Hírap

– Fontos esemény ez nekünk, immár 3. alkalommal szerveztük meg az integrációs sportnapot. A célunk az, hogy az integráltan ellátott sajátos nevelési igényű (SNI) tanulókat sikerélményekhez juttassuk. Szokás szerint meghívtuk a környék általános iskoláinak SNI-s tanulóit. Idén négy intézmény fogadta el az invitálásunkat – a Gyöngyösi Arany János Általános Iskola, a Gyöngyösi Egressy Béni Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, a Nagyfügedi Arany János Általános Iskola és a Detki Petőfi Sándor Általános Iskola, illetve meglepetésként megérkezett a gyöngyösi Autista Segítő Központ is. A saját tanulóinkkal együtt, csapatonként öt állomáson különböző sportfeladatokat végeztek a gyerekek. A nap zárásaként buborékshow szórakoztatta a diákokat, ami a jó hangulatot még jobban feldobta.

A sportnapunkat a gyöngyösi önkormányzat finanszírozta pályázati forrásból, játékszereket, sporteszközöket kaptak a tanulók. Fontos tudni, hogy itt nem voltak nyertesek vagy vesztesek, mindenki kapott jutalmat, senki nem távozott üres kézzel a nap végén. A sportnap lebonyolítását támogatta jelenlétével a Gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium önképző körének 15 diákja is, akik lelki segítő körben a sajátos nevelési igényű gyerekek életével foglalkoznak. Önszorgalomból jöttek hozzánk hozzánk ma a gimnazisták, és a csapatokhoz beosztva láttak el segítő feladatokat – foglalta össze Kákonyiné Fazakas Edit. 

A verseny előtt közös, zenés tornával melegítettek be a csapatok. Ezt követően forgószínpadszerűen váltották egymást a gárdák az állomásokon, amelyeken sorversenyek, labdás-, illetve ügyességi játékok, darts és egyéb célbadobás tette próbára a résztvevők ügyességét.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában