Járni szeretne

2 órája

Megműtötték a nagyúti beteg kislányt, de további segítségre van szüksége

Hanna nyolc éves, Nagyúton él, és minden vágya, hogy járhasson. Az álma valóra válása azonban még várat magára.

Heol.hu

Hannát megműtötték, de további segítségre van szüksége

Forrás: Beküldött fotó

A nagyúti Czékmány Hanna nagyon súlyos beteg. A kislány most nyolc éves. Háromszoros agyvérzéssel, valamint vesevéna trombózissal született, és maradandó agykárosodást szenvedett. Mindezek miatt csak pár szót tud kimondani, és kerekesszékkel közlekedik. Minden vágya, hogy járhasson. Volt már műtétje, és kezelésekre is jár.

Hanna édesanyja, Barczai Zsuzsanna levelét elküldték portálunknak, hogy beszámoljanak a kislány jelenlegi állapotáról.
– Egy héttel ezelőtt Hanna átesett Barcelonában a műtéten. Problémamentes volt az altatás és az operáció is. A műtét utáni ébredés már kicsit sírósra sikeredett, de pár óra elteltével rendeződött ez is. Az orvos hosszasan beszélt az instrukciókról, mit, mikor, mennyi idővel lehet majd csinálni.  De külön kitért a rehabilitáció fontosságára, és hogy próbáljunk meg megfelelő minőségű segédeszközöket legyártatni Hannának, mert ezek nélkül sajnos a műtét csak kidobott pénz lenne. A változás már most is szabad szemmel is jól látható. Lazább lábfej, meleg tapintású és szép rózsaszín. Sokkal szebben tud ülni. Jobban el tudja balra forgatni a fejét. Igaz ehhez sajnos elég sok bemetszésre volt szükség, kettő a homlokán, kettő a hátán, kettő a fenekén és mindkét lábszárán és talpán öt-öt – részletezte.

Mint írja, október végén szükséges elkezdeni a rehabilitációt.
– Sajnos ez is hatalmas terhet ró ránk. Az öt nap fejlesztés szállásunkkal együtt 320 ezer forintba kerül. És Mivel Hannát az állam egyetlen egy forinttal sem támogatja, sem a gyógyszerét, sem a kezeléseit, sem semmit, így nagyon nehéz nekem – emelte ki.

Így most ismét segítséget kér. Aki szeretne segíteni Hannáéknak, hogy valóra válhasson a kislány álma, a Facebook-oldalukon minden szükséges információt megtalál. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában