Ajánló

2 órája

Ne maradj otthon! Íme a hétvégi programkavalkád

Összegyűjtöttük nektek a Heves Vármegyében megrendezére kerülő eseményeket.

Heol.hu

A Siroki vár napja 2023-ban

Forrás: Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

Péntek - 09.19.

Egerszalók A horvát festőművész, Zoran Nejašmić különleges tárlata a St. Andrea Galériában nyitja meg a kapuit. A kiállítás az „Szigetem, Brač – Az én történetem” című sorozatot mutatja be, amely a festő személyes kötődését tárja fel szülőföldjéhez. A tárlat október 14-ig látogatható, hétfő és szombat között minden nap 10:00 és 18:00 között. Részletek.

Eger Az Európai Autómentes Nap keretében Egerben különleges programokkal várják az érdeklődőket a Dobó téren. A környezetbarát közlekedés népszerűsítése jegyében megrendezett esemény célja, hogy a közterületek használatát közösen újragondoljuk, és a gyalogosok, valamint a kerékpárosok számára is biztonságos, kellemes környezetet teremtsünk. Részletes program.

Szombat - 09.20.

Eger Az egri civilek ünnepe idén is változatos programokat kínál több mint 60 civil szervezet részvételével. A színpadon néptánc csoportok, kórusok és zenekarok váltják egymást, miközben a sátrakban közösségi szolgáltatások és információs standok várják a látogatókat. A napot a népszerű Aposztréfa zenekar koncertje zárja. Részletes program a linken.

Eger A Harlekin Bábszínház megújult előcsarnokának ünnepélyes átadásával indul az esemény, amelyet a „Kockásfülű nyúl” előadás és játszóház követ. A nyitónapi rendezvény különlegessége, hogy a nézők közül egy gyermek vághatja át a szalagot az előcsarnok megnyitásakor. Részletes program a linken.

Markaz A markazi szüreti mulatság hagyományos vidéki programokkal várja a látogatókat. A nap során vadfőző- és fröccsivó versenyek, néptáncbemutatók, Majsai Gábor koncertje, valamint retro disco színesítik a rendezvényt, amelyet a helyi közösség és a vendégek közösen élvezhetnek.

Szüreti Mulatság Markazon program
Szüreti Mulatság Markazon program

Felsőtárkány:

  • Pongrácz Sándor csillagász érdekes távcsöves bemutatót tart az égi jelenségekről, melyet lézerpointeres csillagkép-navigáció és látványos kísérletek egészítenek ki. A programra minden korosztályt várnak, különösen a csillagászat iránt érdeklődőket. Részletes program.
  • A Felsőtárkányi Családi Nap alkalmával bolhapiac, vásár és helyi termékek várják az érdeklődőket a Blues Hill Parkban. Régiségek, kézműves tárgyak és baba-mama termékek mellett kistermelői élelmiszerek is kaphatók. A program ideális családoknak, kincskeresőknek, és egy kellemes séta is várja a látogatókat a festői környezetben. Program a linken.

Szűcsi  A Szüreti Falunap és Értéktár Fesztiválon felvonulás és ünnepi szentmise várja a látogatókat a hétvégi falunapon Szűcsiben. A fesztivál különleges programjai mellett Csóka Szabi Bandája és Csordás Tibi (Fiesta) fellépése gondoskodik a jó hangulatról. Részletes program.

Kisnána Kisnána napján egész napos programokkal várják a látogatókat, a táncbemutatóktól és kiállításoktól kezdve egészen a solymászbemutatóig. A délután folyamán retro zenei műsorok és BMX bemutatók is színesítik a napot, amit egy zenés napzárás koronáz meg.

Kisnána napja program
Kisnána napja program

 

Vasárnap - 09.21.

Eger A 27. Barokk Futóparádé lehetőséget kínál a futás szerelmeseinek, hogy Eger gyönyörű barokk belvárosában különböző távokon próbálják ki magukat. Az esemény célja az egészséges életmód népszerűsítése, versenyzési lehetőséggel 1,5, 7 és 14 km-es távokon. Részletek a linken.

Sirok A Kulturális Örökség Napja alkalmából a Siroki várban ingyenesen látogathatók a vár alsó és felső részei, sziklába vájt járatai és kiállításai. Az érdeklődők vezetett túrákon is részt vehetnek, hogy még mélyebb betekintést nyerjenek a történelmi helyszín titkaiba. Részletes program.

Noszvaj A noszvaji Mesefesztivál több helyszínen kínál mesékkel teli programokat gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. A látogatók mesemondásokon, papírszínházi előadásokon és különféle foglalkozásokon vehetnek részt, melyek mind ingyenesen látogathatók. Részletek a weboldalon.

Egész hétvégés programok - szombat, vasárnap

Felsőtárkány A IV. Felsőtárkányi Borünnep a festői felsőtárkányi tóparton, egy hangulatos, családias környezetben kínál változatos programokat, miközben a résztvevők megkóstolhatják a helyi és környékbeli borászatok legfinomabb nedűit. Részletes program a linken elérhető.

Poroszló A poroszlói Tisza-tavi Ökocentrum különleges programokkal és kedvezményekkel várja a többgyermekes családokat. A látogatók felfedezhetik Európa legnagyobb édesvízi akváriumrendszerét, részt vehetnek állatbemutatókon és interaktív kiállításokon. Részletek a linken.

Három napos programok - péntek, szombat, vasárnap

Mátraszentimre A Nyitott Kapuk Hétvégéje alkalmával Mátraszentimre festői települései különleges programokkal várják a látogatókat. Gasztronómiai élmények, kézműves foglalkozások és túrák során a látogatók bepillantást nyerhetnek a helyi közösségek mindennapjaiba és hagyományaiba.

Nyitott kapuk hétvégéje Mátraszentimrén
Nyitott kapuk hétvégéje Mátraszentimrén

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában