Vissza nem térítendő

2024.09.12. 15:13

Támogatás igényelhető az egri bölcsődésekre is

A szülők munkaerő-piaci visszatérését támogatja az állam. Bölcsődések szülei kérhetnek támogatást, amit nem kell visszafizetni.

Szabadi Martina Laura

Bölcsődei térítési díj támogatás igényelhető az egri bölcsődékbe járó gyermek után is – tudatta Perczéné Bocsi Orsolya, a Gyermekjóléti és Bölcsődei Igazgatóság (GYBI) igazgatója. Arról, hogy bölcsődések szülei kérhetnek támogatást kérésünkre elmondta, hogy Magyar Államkincstár vissza nem térítendő támogatást nyújt a kisgyermeket nevelő szülők munkaerő-piaci visszatérésének támogatása céljából. Ebben a GYBI bölcsődéiben járó gyermekek szülei is érdekeltek lehetnek, mivel a forrás az Észak-Magyarországi régióban is felhasználásra kerül.

– Azok 2023.04.01-jét követően munkába álló vagy munkába visszatérő, bölcsődei ellátásra jogosult (20 hetesnél idősebb) gyermeket nevelő vér szerinti, nevelő és örökbefogadó szülők, akik gyermeküket bölcsődébe, mini bölcsődébe, családi bölcsődébe helyezik, helyezték el vagy napközbeni gyermekfelügyeletet vesznek igénybe. Szeptember 2-án 9 órától legkésőbb október 31-ig lehet benyújtani a kérelmet. A kincstár oldalán, ügyfélkapun keresztül, online igénylő felületen. A kincstár oldalán már elérhetőek a jogosultság részletes feltételeiről szóló tudnivalók, de mi is megosztottuk szeptember 5-i bejegyzésünkben a Gyermekjóléti és Bölcsődei Igazgatóság Facebook oldalán, továbbá a bölcsődéink a saját oldalán. A támogatás legfeljebb havi 50 ezer forint, de a gyermekét egyedül nevelő szülő, RGYK jogosult gyermeket nevelő szülő, a sajátos nevelési igényű, a korai fejlesztésre jogosult, a tartósan beteg vagy fogyatékossággal élő gyermeket nevelő szülő számára gyermekenként legfeljebb havi 65 ezer forint támogatás adható – részletezte.

Elmondta azt is, hogy a térítési díjat minden hónapban a pénzügyileg teljesített számla benyújtását követően folyósítja az érintett családoknak a kincstár. Minderről már több szülő érdeklődött és a visszamenőleges igényléshez is kérték már segítségét a bölcsőde vezetésének.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában