Egészségmegőrzés

2024.09.08. 08:54

Tekerj a szívedért! - kerékpártúra Egerben

A Szív Világnapja alkalmából az Egri Szív Egyesület csatlakozik a Zalaegerszegi Szív és Érbeteg Egyesület országos kezdeményezéséhez a Tekerj a szívedért nevű kerékpártúrával szeptember 28-án.

Heol.hu

Tavaly is népszerű volt a Tekerj a szívedért! kerékpárúra

Forrás: Szántó György/Heves Megyei Hírlap

A közös túrára minden korosztályt várnak, hiszen a cél, hogy népszerűsítsék a kerékpározást mint kardiós sportot a fiatalok és az idősebbek körében is. A gyülekező 9 órakor kezdődik a Dobó téren, ahol a kerékpárral érkezők a rajt előtt regisztrálhatják járművüket a BIKESAFE programba, melynek adatbázisa a kerékpárlopások megelőzését és hatékonyabb felderítését szolgálja.

A 10 órai indulás előtt Minczér Gábor Eger alpolgármestere és dr. Abonyi János kardiológus főorvos, az Egri Szív Egyesület elnöke köszönti a rajtvonalhoz állókat. A kerékpártúra célja a felsőtárkányi tó, ahol a 13 kilométeres táv letekerése után frissítővel várják majd a célba érkezőket. A túra össztávja 26 kilométer.

A legfiatalabb és legidősebb kerékpározó egy-egy 10 ezer forint értékű ajándékcsomaggal, a legnagyobb létszámmal jelenlévő család pedig egy 20 ezer forint értékű ajándékcsomaggal gazdagodik majd az Egerbike jóvoltából.

A kerékpártúrára az Egri Szív Egyesület Facebook oldalán meghirdetett eseménynél lehet jelentkezni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában