Túl az előfutamokon

2 órája

A Nemzeti Vágta középfutamainak és döntőinek mezőnye kialakult Szilvásváradon

Szombaton a versenyzők eskütételével és az ünnepélyes megnyitóval vett rajtot a 17. Nemzeti Vágta. A nap során az előfutamokat bonyolították le.

Szabó István

Előfutam a Kishuszár vágtán szombaton Szilvásváradon

Forrás: Hajdú Krisztina/Nemzeti Vágta

A Szilvásváradon zajló idei, 17. Nemzeti Vágta szombaton a versenyzők eskütételével és az esemény ünnepélyes megnyitójával vett rajtot, tájékoztatták portálunkat sajtóközleményükben a Nemzeti Vágta szervezői. Közlésük szerint ezután az előfutamoké volt a főszerep, amelyek mentén kialakultak a középfutamok, valamint különböző kategóriákban a döntők mezőnye.

– A pénteki Nemzetközi Rendőr Lovasversenyt követően szombaton a versenyzők eskütételével, a verseny ünnepélyes megnyitójával és az előfutamokkal folytatódott a 17. Nemzeti Vágta. Elsőként a kishuszárok mérkőztek meg egymással, s a 6 előfutamból 12 település lovasa jutott tovább a vasárnapi középdöntőbe. Elsőként Hortobágy (Klicsu Márton) és Kalocsa(Szentgyörgyi Sára), majd Kishegyes (Domján Korinna) és Egyházkarcsa (Mórocz Lilien) jutott a középdöntőbe. A harmadik és negyedik előfutamból Bőcs (Farkas Hédi Anna), Békés (Marik Franciska), Törökszentmiklós (Csontos Gréta) és Tarlós (Múcska György) település lovasai jutottak tovább. Az utolsó két előfutamban Pestszentlőrinc (Juharos Jadviga), Farkaslaka (Demény Magor), Soroksár (Fekete Emese) és Érsekhalma (Sztankov Sára) települések lovasai szereztek helyet maguknak a vasárnap 9 óra 30 perckor kezdődő középfutamra.

A Huszárgyerek kategóriában négy előfutamban küzdöttek a négy döntős helyért, melyen Vasad (Rakottyai Judit), Korond (Balázs Zsanett), Iván (Tóth Fanni) és Rábatamási (Varga Dorka) képviseltetik magukat. A döntőre vasárnap 15 órakor kerül sor. 

Az izgalmak ezt követően a Nemzeti Vágta előfutamaival folytatódtak. Az összesen 15 felnőtt előfutamból 16 hely volt kiadó a középfutamra, ahová Szabadka (Cékus Noémi), Vámospércs (Kovács Richárd Róbert), Ácsteszér (Vörös Tamara), Decs (Tóbiás Zsuzsa), Kocs (Eck Viktória), Bácskossuthfalva (Vámos Mercédesz), Illyefalva (Farkas Árpád Dán), Bácsfeketehegy (Koncz Dorottya), Tahitótfalu (Rigó Lotti), Farád (Kocsis Mátyás), Baja (Németh János), Ács (Takács Péter), Iván (Németh Zoltán), Sepsiszentgyörgy (Tamás Csaba), Szentkirály (Csiki Laura) és a legjobb időt futó második helyezett Petesháza (Matej Grebenjak) jutottak be. A középfutamok vasárnap 10 órakor kezdődnek.

A Nemzeti Vágta előfutamait a Fogatvágta előfutamai szakították meg. A három előfutamból a Bugaci ménes (Kalmár László hajtóval), a Hortobágyi ménes (Kovács Szabolcs Tamás hajtóval), és a Köncsögi ménes (Nagy Gábor hajtóval) jutott be a döntőbe. A Fogatvágta döntője vasárnap 15 óra 30 perckor kezdődik.

A napot a Kocsitoló verseny előfutama zárta, melyből Szilvásvárad jutott tovább a vasárnap 14 órakor kezdődő döntőbe, ahol a címvédő Abonnyal és a határon túli Szabadkával küzdhet meg a győzelemért. 

A döntő futamokat október 6-án 15 órától élőben közvetíti a Duna tévé, valamennyi hétvégi futam élőben követhető az m4sport.hu-n és a Médiaklikk.hu-n – áll a Nemzeti Vágta szervezőinek sajtóközleményében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában