Nemzeti Vágta

1 órája

Szlovák győzelem született a rendőrök lovasversenyén Szilvásváradon

Az immár három napos Nemzeti Vágta nulladik napján mérték össze ügyességüket 9 ország rendőrei. Sokukkal a Nemzetközi Futam vasárnapi vágtái során is találkozhatunk.

Szabó István

A Szilvásváradon zajló, három naposra bővült Nemzeti Vágta nulladik napján, pénteken, a Nemzetközi Rendőr Lovasversenyen 9 ország lovas rendőrei mérték össze az ügyességüket, közölték portálunkkal sajtóközleményükben a Nemzeti Vágta szervezői. Közlésük szerint az indulók közül a legeredményesebb versenyzőnek a szlovák Atila Ocenas bizonyult.

Tobb ország lovasrendőrei mérkőztek meg egymással a Nemzeti Vágta nulladik napján
Több ország lovasrendőrei mérkőztek meg egymással a Nemzeti Vágta nulladik napján
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– A rendőri jelenlét gyakori velejárója egy-egy rendezvénynek, a Készenléti Rendőrség Lovas Szolgálat munkatársai azonban most egészen más szerepben képviseltették magukat a Szilvásváradon zajló 17. Nemzeti Vágtán. Pénteken Szerbia, Szlovákia, Olaszország, Csehország, Románia, Törökország, Nagy-Britannia és Bahrein mellett, magyar részről a Készenléti Rendőrség, a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség és az Országos Polgárőr Szövetség Lovas Tagozat mérkőztek meg. Az esemény szimultán akadály és gyorsasági versennyel indult, melyben egyszerre két lovas rajtolt egymás mellett, akiknek a pályán elhelyezett akadályokat kellett átugraniuk és megkerülniük. Ezután ügyességi akadálypályán kellett végigmenni a mezőnynek, ahol többek között tűzön átugrás, hordófal döntés, softball pisztollyal célbalövés is szerepelt a programban. A 28 induló közül a legeredményesebb versenyzőnek a szlovák Atila Ocenas bizonyult. Ő lett az összesített verseny győztese – áll a sajtóközleményben.

A Nemzeti Vágta szervezői arról is hírt adtak, hogy 8 versenyzővel – Szerbia, Szlovákia, Olaszország, Csehország, Románia, Nagy-Britannia, Bahrein és Magyarország képviselőjével – a vasárnapi Nemzetközi Lovas Díszegységek futamán is találkozunk, akik a már hagyományossá váló Nemzetközi Futamban is összemérik erejüket. A verseny elődöntőit vasárnap délelőtt, míg a finálét a Nemzeti Vágta döntője előtt rendezik. A döntő futamokat október 6-án 15 órától élőben közvetíti a Duna tévé, valamennyi hétvégi futam élőben követhető az m4sport.hu és a Médiaklikk.hu révén, közölték.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában