Gyász

2 órája

Eger kiváló rendőrétől több százan vettek búcsút

Mély részvét mellett a Lajosvárosi temetőben kísérték utolsó útjára Erdélyi Gábor rendőr alezredest, az Egri Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának 46 éves korában elhunyt vezetőjét.

Heol.hu

Erdélyi Gábor (1978–2024)

Forrás: Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányságg

A sírkerthez vezető utcákon tapasztalt fokozott rendőri jelenlét, majd az alkalmi helyen felállított ravatal is azt jelezte, hogy a búcsúztatott személyt sokan, sőt rengetegen tisztelték, szerették. Az ezres határt közelítette a temetésre érkezettek száma, akik az élők sorából tragikus hirtelenséggel távozott Erdélyi Gábor urnája előtt néma főhajtással, koszorúkkal, vagy egy szál virággal tisztelegtek.

 A búcsúbeszédeket mondók hitelesen idézték fel a rendőr alezredes munkásságát és személyiségét, mély érzelmeket kiválta a gyászolókból. Végső nyughelyére a kollégái által alkotott sorfal között vezetett az elhunyt útja, majd díszsortűz és szirénázás képezte részét a gyászszertatásnak.

A 2017-ben az „Eger Kiváló Rendőre” elismerést kiérdemelt Erdélyi Gábor nagyon fog hiányozni. 

Díszsorfalat álltak elhunyt kollégájuknak a rendőrök
Forrás: Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Erdélyi Gábor r. alezredes, a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság, Egri Rendőrkapitányság kapitányságvezető-helyettese 2024. szeptember 29-én tragikus hirtelenséggel elhunyt.


2001. augusztus 16-ai hatállyal nevezték ki közalkalmazotti jogviszonyban a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság, Dorogi Rendőrkapitányság, Bűnügyi Osztály állományába főelőadó beosztásba. 2001. december 01-től ugyanitt hivatásos állományba nevezték ki, vizsgáló beosztásba.

A felsőfokú rendőrszervező szaktanfolyam elvégzését követően 2002. június 01-jével vizsgálótiszti beosztást töltött be.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság, Egri Rendőrkapitányság, Vizsgálati Alosztály állományába 2005. május 01-jei hatállyal helyezték át, vizsgálótiszti beosztásba. 2006. február 01-től a Bűnügyi Osztályon nyomozótisztként, 2006. december 01-től megbízott, majd 2008. január 01-től kinevezett csoportvezetőként dolgozott.

2008. április 01-től a Felderítő Alosztályon megbízott, majd 2009. április 01-től kinevezett alosztályvezetőként látta el feladatait.

2010. november 01-től a főkapitányság, Bűnügyi Igazgatóság, Gazdaságvédelmi és Vádelőkészítő Osztály állományában kiemelt főnyomozói beosztást látott el.

2012. április 24-től megbízást kapott a Füzesabonyi Rendőrkapitányság, Bűnügyi Osztály osztályvezetői feladatainak ellátására, amit 2013. április 01-től kinevezéssel látott el.

Az Egri Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály állományában a Kapitányságvezető-helyettes beosztását 2013. május 01-től látta el.


Munkáját mindvégig kiemelkedő felkészültséggel, fegyelmezetten, lelkiismeretesen és pontosan végezte, hozzájárulva ezzel a Rendőrség eredményes tevékenységéhez, az Egri Rendőrkapitányság pozitív megítéléséhez.

Széleskörű tapasztalata révén kivételes hozzáértés, és szakmai igényesség jellemezte szolgálat ellátását minden beosztásában. A feladatokhoz, az új kihívásokhoz való hozzáállása példaértékű volt, a részére meghatározott utasításokat pontosan, a legrövidebb időn belül, kiemelkedő színvonalon és tartalommal hajtotta végre. A következetességét és felkészültségét kiválóan kamatoztatta rendőri vezetői tevékenysége során is. Több ízben látta el huzamosabb időre megbízottként az Egri Rendőrkapitányság kapitányságvezetői feladatait.

Hivatástudata átlag feletti volt. A szolgálat felelősségteljes ellátása során a napi feladatok mellett jelentkező plusz vállalások teljesítésére is lehetett rá számítani, szinte a nap 24 órájába rendelkezésre állt akár a vezető, akár a beosztott munkatársainak, nagy támasza volt a kollégáinak és parancsnoktársainak is.

Kollégáit felkarolta, beosztottai érdekében fáradtságot nem ismert, feletteseivel tisztelettudó, innovatív csapattagként ismerhettük meg, mely szemlélet mellett minden körülmények között kitartott.

Életvidám természete, azonnali tenni akarása hajtóerő volt a munkatársai számára, rendkívüli humorérzéke, futball szeretete is igazi csapatépítővé tette a közösségen belül, mindig a társaság középpontja, motorja volt.


A rendőri szolgálatot élethivatásnak tekintette, lojális és elkötelezett volt.

Kiemelkedő munkája elismeréseként számos alkalommal részesült különböző szintű elismerésben, kitüntetésben, három alkalommal jutalmazták soron kívüli, tiszti majd főtiszti előléptetéssel, és további három alkalommal kapott vezetői jutalmat, illetve tárgyjutalmat.

Eger városban is széleskörben ismert, elismert, köztiszteletben álló személy volt, aki társadalmi kapcsolatai, hitelessége révén is a rendőrség jóhírnevét erősítette. Eger Megyei Jogú Város Közgyűlése a 2017. augusztus 20-án tartott városi ünnepségen „Eger Kiváló Rendőre” kitüntetést adományozott részére.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában