Felmondják

2 órája

Nem épül meg a hevesi gyár

Nem lesz szükség népszavazásra Hevesen a BYN Hungary Kft. építendő gyárával kapcsolatban, mivel a képviselő-testület a szerződés megszüntetéséről döntött.

Heol.hu

Sveiczer Sándor polgármester közölte, nem épül meg a BYN Hungary Kft. gyára Hevesen

Forrás: Sveiczer Sándor/Facebook

Nem épül meg a 40 milliárdos gyár Hevesen, így nem lesz népszavazás sem! - adta hírül közösségi oldalán Sveiczer Sándor polgármester.

Egyoldalú szerződés-megszüntetésről döntött szeptember 30-án a grémium! - tette hozzá a polgármester.

– Heves Város Önkormányzatának Képviselő-testülete szeptember 30-án újra tárgyalta a BYN Hungary Kft.-vel kötött adásvételi szerződés felmondását. Határozott döntés született az NMP-gyár szerződésének EGYOLDALÚ felmondásáról, visszavonásáról! Heves Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2024. szeptember 26-i ülésén a BYN Hungary Kft.-vel kötött adásvételi előszerződés közös megegyezéssel történő (konszenzuson alapuló közös egyezség) megszüntetését kezdeményező és elfogadott indítványát visszavonta, és a BYN Hungary Kft., illetve Heves Város Önkormányzat között kötött előszerződést egyoldalúan mondja fel. Természetes, hogy az egyoldalú szerződés felmondása mellett is egyeztetek a továbbiakban a BYN Hungary Kft.-vel annak érdekében, hogy a cég az adott 50 millió forint + Áfa vételár visszafizetésére 2025. március 30. napjáig haladékod adjon, illetve a foglalótól tekintsen el – fogalmazott a polgármester.

Képviselőtársaimmal azért indítványoztuk a BYN Hungary Kft-vel korábban megkötött szerződés felmondását, mert fontosnak tartottuk, hogy lezárjunk egy olyan ügyet – még akkor is, ha ez garantáltan biztonságos módon működött volna, munkahelyeket és gazdasági stabilitást teremtett volna városunkban a jövőre nézve -, amely az elmúlt hetekben jelentős közérdeklődést, vitákat, feszültséget és békétlenséget váltott ki a lakosság körében. Mindig is a város fejlődését, a lakosság jövőjét tartottam a legfontosabbnak, mint városvezető. Képviselőtársaimmal határozottan kiállunk Heves város és a lakosok érdekei, nyugalma mellett, és elítéljük azokat, akik politikai célokra használták fel az adott helyzetet, feszültséget keltettek, keltenek a településen. Heves városának békére és nyugalomra van szüksége a további fejlődés érdekben, ahogyan az elmúlt 10 év során is történt!– emelte ki.

– Megkezdtem az egyeztetéseket annak érdekében, hogy újabb befektetőket találjunk. Az új befektető kiválasztásánál kiemelt szempont, hogy helyi lakosok számára biztosítson munkahelyet, és Hevesnek stabil, hosszú távú adóbevételt és támogatást nyújtson. Heves város vezetése továbbra is elkötelezett a város fejlődése, valamint a lakosok érdekeinek képviselete mellett. A következő időszakban is arra törekszünk, hogy új befektetői együttműködéseket hozzunk létre, amelyek munkahelyek teremtenek és hozzájárulnak a város gazdasági stabilitásához!” – zárta sorait.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában