Népakarat dönt

2024.09.11. 15:29

Népszavazás Hevesen: Akarja-e, hogy megvalósuljon a BYN Hungary Kft. beruházása?

A kérdést beadták, várják a további fejleményeket.

Molnár Helga

Lakossági fórumot tartottak Hevesen múlt héten pénteken este, melynek témája egy tervezett oldószergyár megépülése, erről itt írtunk. Ahogy arról beszámoltunk, a hangulat felfokozott lett, a megjelent sokaság különböző módokon jelezte, nem kérnek a gyár építéséből. Végül a fórum után késő este Sveiczer Sándor polgármester rendkívüli bejelentést tett, miszerint népszavazást kezdeményez az ügyben.

Mostanra ennek hivatalos hirdetmény is megérkezett, a polgármester ezt osztotta meg közösségi oldalán.
– Népszavazást kezdeményeztem képviselőtársaimmal a Hevesre tervezett BYN üzem megépítéséről. A kérdés: Akarja-e, hogy Hevesen megvalósuljon a BYN Hungary Kft. 40 milliárd forint értékű munkahelyteremtő beruházása, azaz Heves Város Önkormányzat Képviselő-testülete hatályban tartsa a BYN Hungary Kft. ingatlanvásárlásával kapcsolatban hozott 133/2024. (VIII. 15.) számú határozatát? – így szól.

A helyi népszavazás kezdeményezője: A képviselő-testület több mint egynegyede (Sveiczer Sándor polgármester, Kovács István alpolgármester, Makó Nándor alpolgármester, Ivanics Róbert képviselő, Fekete István képviselő).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában