Figyelemfelhívás

2024.09.17. 16:32

Indul a Biztonság Hete Hevesben is

A héten vármegyénkben fokozott közúti ellenőrzések végrehajtását tervezik a rendőrök.

Molnár Helga

Indul a Biztonság Hete

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság és a Magyar Biztosítók Szövetsége országos jelleggel szeptember 16-a és 22-e között ismételten megrendezi a Biztonság Hete elnevezésű programsorozatát – írja a Heves vármegyei rendőrség.

A program alapvető célja, hogy minél több gyermek és felnőtt közlekedő figyelmét felhívjuk a biztonságos közlekedés fontosságára, ezzel is elősegítve a balesetek megelőzését, a közlekedésbiztonság céljainak megvalósulását. 

A korábbi éveknek megfelelően a Heves Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság idén szeptember 19-én Egerben, a Tittel Pál úti KRESZ parkban egy közlekedésbiztonsági napot szervez a meghívott környékbeli óvodások és általános iskolások részére. A 300 gyermek KRESZ elméleti, kerékpáros ügyességi és gyakorlati feladatokon keresztül bővítheti, fejlesztheti közlekedési tudását. Ezek mellett ezen a héten vármegyénkben fokozott közúti ellenőrzések végrehajtását tervezik, amelynek során alapvetően a biztonsági öv, gyermekbiztonsági rendszer és a bukósisak használatának ellenőrzésére fókuszálnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!