Óvintézkedés

12 órája

Mangó Gabriella elmondta, mit tapasztal most a háziorvosi rendelőben + videó

Mangó Gabriella gyöngyösi háziorvos elmondta, a rendelőkben sajnos sokan nem tesznek eleget az elvárt óvintézkedéseknek. Ezzel sajnos veszélyeztetik a többi beteget is.

Heol.hu

– Maszkot a felsőlégúti betegek 60 százaléka vesz fel akkor, amikor a rendelőben megjelenik. Ezzel a többi várakozó, nem légúti beteget veszélyezteti – írja abban a posztban Mangó Gabriella gyöngyösi háziorvos és természetgyógyász, amelyben elmondta azt is, ez általában jellemző a háziorvosi rendelőkre, s ezzel a személyzetet is veszélyeztetik, nem csak a pácienseket. 

– A napokban "húzó köhögésem van"-panasszal jött valaki. A hátamon felállt a szőr, hogy ha ne adj' isten, szamárköhögés, akkor a rendelőim karanténba kerülnek. Ki látja el akkor a betegeket? – tette fel a kérdést. A doktornő egyébként a napokban egyeztetett a teendőkről Szókovács Péterrel, aki Gyöngyös megválasztott polgármestere, s októberben lép hivatalba.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában