Hulladéklerakó

4 órája

Újabb szeméthalmot fedezett fel a határban az ismert egri kerékpáros

Az illegális hulladéklerakás folytonos probléma Heves vármegyében is. Víg Lajos egri kerékpáros rendszeresen botlik túrái során szemétkupacokba, mindenhol akad illegális hulladéklerakó.

Heol.hu

Egyre csak nő a szemétkupac

Forrás: Víg Lajos/Facebook

- Mikor is láttam ezt a szemétkupacot ott Maklár és a füzesabonyi körforgó között először? Na, azóta szépen gyarapodott ülőgarnitúrával és még le nem járt szavatosságú élelmiszerrel – tette közzé Víg Lajos egri kerékpáros az illegális hulladéklerakó kialakulásáról a posztot.

Már ülőgarnitúrával is kiegészült az illegális szemétlerakó
Már ülőgarnitúrával is kiegészült az illegális szemétlerakó
Forrás: Víg Lajos/Facebook

Az illegális hulladéklerakók ellen folyamatos a küzdelem a vármegyében. Egerben például júliusban több köbméter hulladékot kell elvinni az egri kutyafuttatóból. A városgondozáshoz majdnem minden héten érkezik megkeresés a hajléktalanok által felhalmozott illegális hulladék összegyűjtésére. Sok esetben emberi ürülék miatt is van munkájuk ezeken a helyeken. Korábban hatalmas hulladékhegyet halmozott fel az utcán egy mezőkövesdi férfi, 23 köbméter szemetet és lomot pakolt ki az utcára. A vármegye más részein sem rózsás a helyzet, illegális hulladék elszállítása évente több mint 10 millió forintjába kerül Gyöngyösnek. Heves pedig 50 millió forintot nyert a közelmúltban az illegális lerakók felszámolására.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában