Fejlesztés

5 órája

A hevesi és hatvani térségbe 100 millió forint érkezik

Eredményt hirdettek a Magyar Falu Programban. A nyertesek közt a hevesi és a hatvani térség falvai is ott vannak.

Molnár Helga

A Magyar Falu Programban ismét eredményt hirdettek, ezúttal a program honlapján az  Út, híd, járda építése, felújítása felhívásnak születettek meg a nyertesei. Ezt végigböngészve jól látszik, a hevesi és a hatvani térség több települése is örülhet. Dél-Hevesben kilenc helyütt osztanak pénzt. Boconádon 8,2 milliónak örülnek. Kis István polgármester elmondta, ebből a Béke út egyik felét fogják megújítani, a másikra ugyanis a TOP Pluszban már nyertek, így az egész út korszerűbb lesz. Erdőteleken 5, Hevesvezekényen 6, Pélyen 2,2, Tarnaszentmiklóson 3,8, Tenken 5, Tiszanánán szintén 5 milliót költhetnek el útfelújításra. Zaránkra jutott a legtöbb támogatás ezúttal, 10 milliót nyertek. Urbán László polgármester érdeklődésünkre elmondta, egy olyan útszakasz kap végre szilárd burkolatot, melynek eddig még nem volt, mintegy 40 éves adósságot törlesztenek.

Road,Service,Build,The,Highway, útfelújítás, útépítés
Utak, hidak és járdák felújításába kezdhetnek a hevesi és hatvani térségben
Utak, hidak és járdák felújításába kezdhetnek a hevesi és hatvani térségben
Forrás: Shutterstock

– Külön köszönöm Szabó Zsolt országgyűlési képviselőnek, hogy segíti településünk fejlesztési törekvéseit és közösen tudunk haladni a fejlődés útján – tette hozzá. Tarnaörsre kilencmillió forint érkezik. Almádi János faluvezető érdeklődésünkre elmondta, a Dózsa György út azon szakasza kap szilárd burkolatot, amely még makadámos, a másik kettőre pedig már elnyert pályázat a TOP Pluszban.

A hatvani térségben sem búslakodhatnak, a nyertesek felsoroló listán több település is feltűnik. Apc 3,8 millióval, Boldog 5-tel, Nagykökényes 4,4-gyel, Petőfibánya 4-gyel, Rózsaszentmárton 5-tel, Zagyvaszántó szintén 5-tel szerepel a győztesek közt. A legnagyobb támogatást ezúttal Szűcsi kapja, 15 millió forintnak örülhetnek. A község polgármestere, Hordósné Kovács Krisztina közölte, a Bajcsy-Zsilinszky utca Nefelejcs és Marx utca közötti szakaszát még 2021-ben újították fel, a Nefelejcs és Rákóczi utca közötti szakasz felújítására pedig már elnyert pályázatuk van.

– A most elnyert 15 millió forint támogatással a Bajcsy út 2. és 26. szám közötti szakaszát is korszerűsíthetjük, így összesen három szakaszban, de teljes hosszban megújulhat községünk eme utcája – részletezte. Ha összeadjuk a támogatási összeget, kiderül, közel 100 millió forint értékben újulhatnak meg utak a két térségben.

A Magyar Falu Program története egyébként 2018-ban indult. Magyarország Kormánya ebben kiemelt célként az 5000 fő lélekszám alatti kistelepülések megerősítését és fejlesztését, a helyi életminőség javítását és a lakosság elvándorlásának megállítását fogalmazta meg. Magyarországon jelenleg 3155 település található, melyből az 5000 fő alattiak száma 2865. Hazánk teljes népességét tekintve, annak nagyjából egyharmada él ezeken a településeken.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában