Figyelemfelhívás

8 órája

Nem éri meg a kockázat: vizsgáltassuk meg az erdőben szedett gombát!

A Mátra erdei sok lehetőséggel kecsegtetik a gombászás szerelmeseit, ám számos mérgező gombafaj is él itt. A gyöngyösi városgondozás a gombavizsgálat fontosságára hívja fel a figyelmet.

Szabó István

A Mátra számos erdője sok lehetőséggel kecsegtet a gombászás szerelmeseinek, írja közösségi oldalán a Városgondozási Zrt. Gyöngyös. 

– Sosem szabad megfeledkeznünk arról, hogy számos mérgező gombafaj is él ezekben az erdőkben, amelyek könnyedén összetéveszthetők az ehető társaikkal. Ezért fontos tudnia minden gyakorlott és kezdő gombásznak, hogy a piacon van gombaszakértő, akinél a gombák bevizsgálása ingyenes, így elkerülhetjük az esetleges baleseteket – hívja fel a figyelmet a Városgondozási Zrt. Gyöngyös a Facebook-oldalán.

A Városgondozási Zrt. Gyöngyös közösségi oldalán arról is tájékozódhatunk, hogy a mátraalji város Köztársaság téri piacán mely napokon lehet gombát árusítani. Ezeken a napokon gombaszakértő áll rendelkezésre, teszik hozzá.

Ha pedig sikerült bevizsgáltatni, korábbi cikkünkből tippeket is találhatnak, hogy hogyan tartósítsák a gombát:

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock)
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában