Programajánló

2 órája

Sokszínű programok várnak október első hétvégéjén Hevesben

Három nap, tele családi élményekkel és kulturális programokkal Heves vármegye különböző településein.

Három napos program - péntek, szombat, vasárnap

Szilvásvárad A Nemzeti Vágta az ország legnagyobb lovas ünnepe, amely a magyar hagyományok és kultúra bemutatására fókuszál. Szilvásváradon idén három napig tartó rendezvény keretében nem csak a lovassportok szerelmesei, de a családok és a turisták is megtalálják a számukra érdekes programokat. Részletes programok!

Nemzeti Vágta Szilvásváradon
Nemzeti Vágta Szilvásváradon 

Egész hétvégés program:

Eger Az egriek kedvenc török fürdője ezen a hétvégén különleges szaunaprogramokkal várja a kikapcsolódni vágyókat. Az esemény során egyedi szaunaszeánszok és illóolajos rituálék segítik a látogatók testi-lelki feltöltődését. További részletek!

Péntek

Eger Az Egri Zsidó Hitközség 18 órakor tartja ünnepélyes Szombatfogadását az egri Kossuth utcai zsinagógában, amelyre minden érdeklődőt tisztelettel várnak.

Szombat

Gyöngyös A Palócföldi antológia a Palócvarázs című kötet bemutatóján a Heves és Nógrád megyei szerzők és művészek alkotásait ismerhetik meg az érdeklődők. A kötetben a palóc kultúra örömei és nehézségei elevenednek meg, és hangsúlyozza, hogy a palóc identitás ma is erősödik az irodalom és a néphagyományok révén. A könyvbemutató 15 órakor kezdődik.

Eger A Rendhagyó Bródy Társas Piknik a Manóvárossal programon Jesztl József és Lencse Máté, játékfejlesztők és pedagógusok, a természet egyszerű elemeit – kavicsokat, botokat és bogyókat – használják fel arra, hogy interaktív, szabadtéri társasjátékokat alkossanak. A rendezvény arra inspirálja a résztvevőket, hogy új szemszögből tekintsenek a szabadban található dolgokra, és fedezzék fel, hogyan válhat egy egyszerű kavics egy játék részesévé.

Rendhagyó Bródy Társas Piknik a Manóvárossal
Rendhagyó Bródy Társas Piknik a Manóvárossal plakát

Vasárnap

Eger Az Országos Könyvtári Napok zárónapján Könyves Vasárnapra várja a Bródy Sándor Megyei Könyvtár a családokat és a gyerekeket, hogy játékos módon közelebb hozzák őket az olvasáshoz és a kreativitáshoz. A Grimm mesék bábszínházi feldolgozása révén a gyerekek kedvenc történetei elevenednek meg, miközben a közös kvízjátékok és kézműves foglalkozások teret adnak a közös alkotásnak és tanulásnak. Részletes program a linken.

Eger A Mi Hazánk Mozgalom megemlékezést tart a Knézich Károly Honvéd Hagyományőrző Egyesülettel közösen. Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hősei előtti tiszteletadás a Knézich kapunál kezdődik 15 órakor.

Eger Élethű hajómodellek, RC autók és repülők kiállításával várja az érdeklődőket az Egri Termál- és Strandfürdő. A látogatók interaktív bemutatókon vehetnek részt, ahol akár ki is próbálhatják a járműmodellek irányítását. Részletek!

Sástó Az Oxygen Adrenalin Park idén ünnepli 18. születésnapját, ennek örömére különleges születésnapi rendezvényt szerveznek. A családi programok között arcfestés, bohócok és egy születésnapi torta is szerepel, míg a humoros műsorvezetők gondoskodnak a jó hangulatról. További programok!

A rendezvény új időpontja október 6.
Az esemény új időpontja október 6.

Gyöngyös A Zene Világnapja alkalmából rendezett gyöngyösi Operagálán két magyar Kossuth-díjas operaénekes Sümegi Eszter és Kováts Kolos, valamint Kriszta Kinga és Horváth István a Magyar Állami Operaház magánénekesei lépnek színpadra 18 órától. Az előadást az Egri Szimfonikus Zenekar kíséri.

Sirok A Siroki Vár Napja igazi időutazás, ahol a látogatók a középkori vitézek és a török harcosok világába csöppennek. A látványos vitézi hárompróba és fegyverbemutatók mellett a család minden tagja próbára teheti erejét és ügyességét. A helyszín gazdag történelmi programokkal, autentikus török ételekkel és italokkal várja az érdeklődőket. Részletes program!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában