Siker

2 órája

Technikumi rangsor: országosan 15. az egri Andrássy

Az országos rangsorban a 15., Heves vármegyében az 1. az egri Andrássy György Katolikus Közgazdasági Technikum Gimnázium és Kollégium. A Technikumi Rangsor 2024 TOP 100-as listán elfoglalt remek helyezésről Rozmán Éva igazgató számolt be a heol.hu-nak.

Heol.hu

A Technikumi Rangsor 2024 TOP 100-as listája a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal és Oktatási Hivatal közhiteles adatai alapján, a tanulók bemeneti és képzési-kimeneti teljesítményének, az intézmények oktatói létszámának és digitális ellátottságának figyelembevételével készült, derül ki az IKK Nonprofit Zrt. honlapján közzétett anyagból. Itt megtudhatjuk azt is, a rangsort hat összevont mutató – a szakképző intézménybe beiratkozó tanulók előző tanév végi tanulmányi eredménye, a kilencedik évfolyam megkezdésekor megírt bemeneti szakképzési kompetenciamérésen elért eredménye, az évfolyamot sikeresen teljesítők aránya, a technikum tanulóinak érettségi vizsgaeredménye, az intézmény teljes munkaidős oktatóinak az oktatói összlétszámukhoz viszonyított aránya, valamint az intézmény digitális eszközellátottsága – alapján állították össze. A végeredményt az egyes mutatók normalizált skálán elért pontszáma adta. Az elméletileg elérhető maximális összesített pontszám 100 lehet. 

Modern tankonyhával is rendelkezik a technikumi rangsorban előkelő helyet szterzett egri Andrássy.
Modern tankonyhával is rendelkezik a technikumi rangsorban előkelő helyet szerzett egri Andrássy.
Forrás:  Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

A Technikumi rangsorban szereplő intézmények átlagos teljesítménye 2024-ben összességében javult a 2023-as rangsorhoz képest. Jobb lett a bejövő tanulók bemeneti kompetenciamérési átlaga a szakképzési kompetenciamérésben, javultak az érettségi eredmények, továbbá csökkent a bukások aránya. Ez összességében a szakképzés és ezen belül a technikumba bekerülő tanulók javuló teljesítményére utal, fejtik ki a rangsor készítői.

A technikumi rangsor helyezése elismerés számukra

– Ez egy fantasztikus eredmény és nagy öröm számunkra – foglalta össze Rozmán Éva, az  egri Andrássy György Katolikus Közgazdasági Technikum Gimnázium és Kollégium igazgatója. Hozzátette, azért is büszkék az elért helyezésükre, mert az ország 758 bejegyzett technikuma között nem csak az első százba, de az első húszba is bekerültek. Heves vármegyéből az ő teljesítményük a legjobb, hiszen egyetlen szűkebb régiónkban lévő technikum sem előzte meg az Andrássy-t.

Rozmán Éva beszélt arról is, hogy szakirányaikon nagy hangsúlyt fektetnek az idegennyelv oktatására mind a kéttannyelvű turisztika, közgazdasági, valamint a logisztikai technikus szakirányon. 

– Többcélú szakképző intézmény vagyunk, s talán kevesen tudják, de van  gimnáziumi osztályunk is, szerénytelenség nélkül mondhatom, a legjobb diákok választanak bennünket – tette hozzá.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában