Az elismerések estje

2 órája

A Heves vármegyei Prima Díjakat nívós gálaesten adták át Egerben + galéria és videó

Berzeviczy-Fehér Jánosné, Dorkó Péter és dr. Geml József lettek idén szűkebb hazánk Prima díjasai. A Heves vármegyei Prima Közönségdíjat a Dalvarázs Show Kórus vehette át.

Szabó István

Szombaton este az egri Hotel Eger és Park szállodában zajlott az idei Heves vármegyei Prima díjátadó gála. Bányainé Micski Marianna, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Heves megyei szervezetének elnöke a díjkiosztás előtt arról beszélt portálunknak, hogy idén különösen nehéz dolga volt a héttagú elnökségnek a nyertesek kiválasztásában, hiszen mind a kilenc jelölt országosan, sőt nemzetközileg elismert személy, sőt vannak közöttük, akik világhírű művészek, tudósok. 

Berzeviczy-Fehér Jánosné - a magyar népművészet és közművelődés kategóriában nyerte el a Heves vármegyei Prima Díjak egyikét
Berzeviczy-Fehér Jánosné - a magyar népművészet és közművelődés kategóriában nyerte el a Heves vármegyei Prima Díjak egyikét
Forrás: Szántó György/Heol.hu

- Nagyon nehéz összehasonlítani a jelölteket a különböző kategóriákban, amelyekből sokat sikerült idén felsorakoztatni. Különlegesség ebben az évben, hogy a megszokott három nyertes mellé szavazásra bocsátottuk egy negyedik díjazott kiválasztásának lehetőségét. Ez azt jelenti, hogy a 9 jelölt között az eddigi 3 mellett még egy elismerést, a Prima Közönségdíjat is kiosztjuk. Ő is ugyanabból, a mintegy 700-800 ezer forint értékű Boldi-szobrocskából kap egyet, mint a többiek. A különbség csak annyi, hogy a három hagyományos Prima-díjas 2 millió forint pénzjutalomban részesült, míg a közönségdíjas 500 ezer forintot vehet át.  Az előző napokban már megszületett a döntés, de az átadás pillanatáig ez hétpecsétes titok. Az év vállalkozói is most vehetik át az elismerésüket. Itt is van újdonság idén. Az év fiatal vállalkozóját is díjazzuk azzal a nem titkolt szándékkal, hogy biztassuk és motiváljuk a fiatalokat arra, hogy valósítsák meg az álmaikat. Ez teljesen új kategória. Végül, a Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért Díjjal olyan szervezeteket, alapítványokat vagy személyeket jutalmazunk, akik a közösségért olyan fontos dolgot tettek, illetve a munkásságuk olyan területet érint, ami különösen jelentős és elismerésre méltó – foglalta össze Bányainé Micski Marianna.

Az elnöknő nyitóbeszédében méltatta a nehéz gazdasági helyzetben is töretlenül dolgozó vállalkozókat, úgy is, mint munkaadókat, akik eközben a jövőt is tervezik, amelynek kilátásai megjósolhatatlanok. Ignácz Balázs, Heves vármegye főispánja köszöntőjében arról beszélt, hogy az elmúlt évek valóban nem voltak egyszerűek a vállalkozók számára.

A Heves vármegyei Prima Díjasok igazi iránymutató példák

– Erős Magyarország ugyanakkor csak erős vállalkozókkal lehetséges. Nagy szükség van az önök munkájára, hogy közösen tudjuk építeni az ország jövőjét. A vállalkozók kormányzati támogatására szolgál például az a Prima Díj megalapítójáról, Demján Sándorról elnevezett program is, ami a kis- és középvállalkozói szektort segíti a mostani nehéz időszakon való túllépésben. Akiket ma ünneplünk, igazi iránymutató példák. A mai világban ugyanis sok olyan "példakép" van, akik mögött a valóságban nincs semmi. A ma díjazottak motiválnak bennünket, a saját példájukkal erőt adnak nekünk, megmutatva azt, hogy mennyire fontos a valós értékeink mentén élni és dolgozni. Önbizalmat adnak mindnyájunknak, mert bebizonyítják, hogy munkával el tudjuk érni a céljainkat – emelte ki Ignácz Balázs.

Vágner Ákos, Eger polgármestere is üdvözölte a vállalkozókat. 

– Az elmúlt 25 évben a vállalkozókkal, a vállalkozókért, vállalkozóként dolgoztam. Így számomra öröm ebbe a közösségébe jönni. Nagy öröm számomra az is, hogy vannak olyan személyek a vármegyénkben és Egerben, akik tehetségesek és sikeresek is a maguk területén. Közös bennük a kemény munka, az elkötelezettség, valamint a sikerhez vezető rögös út megjárása. Hiszem, hogy napjainkban még nagyobb szükség van olyan kiválóságokra, akik áldásos munkájukkal, mindennapi tetteikkel értéket teremtenek és nyújtanak felénk – hangsúlyozta Vágner Ákos.

A Heves vármegyei Prima Díjat végül ők kapták: 

- Berzeviczy-Fehér Jánosné - a magyar népművészet és közművelődés kategória,

- Dorkó Péter – a magyar sport kategória, 

- dr. Geml József – a magyar tudomány kategória.

A Heves vármegyei Prima Közönségdíjat a Dalvarázs Show Kórus, a magyar zeneművészet kategória jelöltje kapta.

A további jelöltek idén Baráth Zoltán a magyar színház-, film- és táncművészet, a Felsőtárkányi Fúvószenekar a magyar zeneművészet, Galambos Tamás a magyar képző- és iparművészet, Jakab Tibor a magyar sajtó, illetve Mirkóczki Zita a magyar oktatás és köznevelés kategóriák jelöltjei voltak.
 

Idén a Vármegyei Év Vállalkozója Díj kitüntetésben részesült:

- dr. Kovács Anita és Kovács Csaba - Napfény Paplan Kft., Bükkszenterzsébet

- Bán Ferenc - egyéni vállalkozó, Hatvan

- Bánfi-Csizmadia Edit - Gramion Solution Kft., Eger

- Fehérvári Krisztina - Sal-Bert Kft., Eger

- Hernádi Zsolt - Visual Print Kft., Hatvan

- Máté Róbert - M-R Készház Kft., Gyöngyös

- Palik Júlia - Mátra Kemping Sástó Kft., Gyöngyös

- Szuromi Mihály - Szuromi Családi Birtok, Andornaktálya

 

A Junior Év Vállalkozója Díjat Csiszár Ákos Benjámin - BeLaWood vendégház, Egerszalók - nyerte.

A Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért Díjat Fűrné Mosoni Anita, a Heves Vármegyei Markhot Ferenc Kórházban működő Az Emberi Méltóságért a Hospice Osztály Betegeiért Alapítvány kuratóriumi elnöke vehette át. 

Az országos Év Vállalkozója Díjra a VOSZ Heves vármegyei elnöksége Koósa Pétert, a Detki Keksz Édesipari Kft. tulajdonos ügyvezetőjét terjesztette fel, a díj odaítéléséről pedig a VOSZ országos elnöksége döntött. Kitüntetését december 6-án, a Vállalkozók napja ünnepségen veszi át a budapesti Művészetek Palotájában.

A Prima-gálán sokan mások mellett megjelent Csuhány Bence, Heves Vármegye Önkormányzata közgyűlésének elnöke, továbbá a VOSZ országos, illetve Heves-, Nógrád-, valamint Hajdú-Hihar vármegyei elnökségeinek vezetői, Horváth Richárd hatvani és Szókovács Péter gyöngyösi polgármesterek. A gálát fellépésével az Egri Szimfonikus Zenekar Kamarazenekara, Hegyesi-Hudik Margit, a Lajtha László Néptáncegyüttes, Farkas Mira, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem gyakorló iskolájának moderntáncosai, valamint Bolyki Balázs és a B4 színesítette.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában