Fesztivál

2023.06.23. 20:28

Érsekkerti zenés sétával indult útjára az egri Kaláka Fesztivál

Negyvenharmadik alkalommal szervezték meg az eseményt.

M. H.

Megnyitották a fesztivált: a Kaláka Együttes (Becze Gábor, Gryllus Vilmos, Radványi Balázs és Gryllus Dániel) a Szmrecsányi Lajos Érsekkertben

Forrás: Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

Elindult a 43. Kaláka fesztivál Egerben pénteken. A háromnapos programsorozat idén is egy zenés sétával nyílt meg, Rázsi Botond gimnáziumigazgató vezetésével körbejárták az Érsekkert különleges pontjait, s természetesen fel is csendült egy-egy nóta a Kaláka előadásában.

A Kaláka fesztivál nagy hagyománnyal bíró rendezvény, a magyar kulturális élet és a magyar műveltségből táplálkozó művészet ünnepe. Kicsik és nagyok, gyermekek és felnőttek tölthetnek el négy napot a magyar zenei élet jeles képviselőivel gyönyörű környezetben és merítkezhetnek meg a magyar irodalom, népzene és világzene ihlette előadásokban. Különleges és új eseményként, a fesztiválprogram mellett kísérőprogramként megrendezik az Ökokaláka szemléletformáló vásárt és börzét is. A vasárnapig tartó fesztiválon rengeteg jobbnál jobb koncert, kísérőprogram várja az érdeklődőket, a záróesemény pedig Hobo koncertje lesz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában