Irodalom és történelem

2023.09.17. 19:09

Kulturális kikapcsolódás - ötórai tea, irodalom és történelem Egerben

Az programsorozat szeptemberi alkalmán az életről, a szépségről és az irodalom fontosságáról esett szó.

Hornyák Réka

Összegyűltek az irodalom kedvelői a Gárdonyi-kertben csütörtökön

Forrás: Hornyák Réka/Heves Megyei Hírlap

A csütörtökön megrendezett Ötórai tea délutánon Petőfi Sándor Egerben töltött időszaka volt a fő téma. A tea és sütemény mellett feladatok és nyeremények is várták a résztvevőket. Eger bővelkedik a történelemhez és a irodalomhoz kapcsolódó programokban, ezek az ötórai tea délutánok pedig kiváló kikapcsolódási lehetőséget nyújtanak egy munkanap után. A Gárdonyi-kert belső terme hozzájárult az esemény bensőséges hangulatának megteremtéséhez. 

Petőfi Sándor 1844-ben három és fél napot volt Egerben, mely idő alatt több verset is írt a városról. Ezen versek elemzésével és keletkezésének miértjeivel is foglalkoztak a résztvevők az irodalmi beszélgetésen. Kezdésként egy kis verskiegészítős játékkal melegítettek be, melyben közös gondolkodás, egymás segítése és meghallgatása is szerepet kapott. Az irodalom mellett megjelent a történelem is. Legfőképp Petőfi életéről volt szó, de Eger múltjáról is érdekes információk kerültek előtérbe. A tanóra szerű foglalkozás tökéletes kulturális kikapcsolódásként szolgált. A művészet világának varázsa áthatotta a légkört és a résztvevőket is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!