Kultúra

2023.09.13. 21:58

Petőfi és Eger - irodalmi beszélgetés a Gárdonyi-kertben

Teadélután, kultúra és beszélgetés a Gárdonyi-kertben, az irodalomkedvelők és minden érdeklődő számára.

Hornyák Réka

Gárdonyi kert Egerben (Archív fotó)

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlao

Petőfi Sándor Egerben töltött múltját is felidézik majd az Ötórai tea délutánon. Az Irodalmi Beszélgetések a Gárdonyi-kertben programsorozat negyedik alkalma szeptember 14-én, csütörtökön délután öt órakor kezdődik. Helyszíne az egri Gárdonyi Géza emlékház, Közösségi Ház és Kert. 

Az esemény Egri Hangok, Petőfi Sándor és Eger néven szerepel, mely elárulja a program főszerkezetét. Az érdeklődőket, rendhagyó módon elsősorban egy tárlatvezetéssel várják, melyen az augusztus óta megtekinthető Ezerarcú Gárdonyi című kiállítást mutatják be. 

A teadélután során közös beszélgetésre, interaktív játékokra és kvízekre számíthatnak a látogatók. Szó esik majd Petőfi Sándor utazásairól, legfőképpen a három és fél napos egri látogatásáról, melyre 1844-ben került sor. Versek, iskolai tanagyagok és a történelmi háttér lesz a beszélgetés és játékok alapja. Az irodalmi beszélgetésre várnak minden érdeklődőt, aki szeretne elmerülni a művészet világában. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!