Témahét

2024.04.27. 21:08

Sirokban a héten zöldítenek a diákok

Megkezdődött a Fenntarthatósági Témahét a siroki általános iskolában. Kertet gondoznak, vidám programokat szerveznek.

Barta Katalin

Sirokban az Országh Kristóf Általános Iskolában e héten megkezdődött a Fenntarthatósági Témahét, melynek célja a gyerekek figyelmének felhívása a környezet védelmére. A szemléletváltásra a gyermekek a legfogékonyabbak, épp ezért fontos, hogy már iskolás korban megismerjék a téma jelentőségét és tudatában legyenek személyes érintettségüknek, hiszen kis odafigyeléssel ők is sokat tehetnek a Föld védelméért. 

Sirokban a héten zöldítenek a diákok
Sirokban a héten zöldítenek a diákok
Forrás: Siroki Országh Kristóf Általános Iskola közösségi oldala/Facebook

Megkezdték a Kert programjukat, amelynek első lépéseként a felső tagozatos tanulók előkészítették az ágyásokat, amelyekbe hamarosan virágok kerülnek.

A Föld napja jegyében dacolva a hűvös idővel, zöld pólóba bújtak a diákok, hogy a 20 perces szünetben egy lombos fa élőképét formázzák meg az iskolaudvaron.
Az 1-3.osztályos tanulók vidám dallal és tánccal készültek, majd jól megforgatták nemcsak az iskolatársakat, de még a COOP-ból kilépő vásárlókat is, és az arra járó kedves túrázó fiatalokat is. Produkciójukat jól megérdemelt tapssal jutalmazták. A felkészítésben  Prokajné Szirmák Krisztina és Forgó Lászlóné tanítónők segítettek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában