Csodás koncertek

2024.06.21. 12:07

Barokk Fesztivál a barokk városban, Egerben

Idén június 21. és 23. között Egerben és környékén a barokk zene szerelmeseinek kedveznek. A Barokk Fesztivál programjai ingyenesen látogathatóak, ezzel teremtenek lehetőséget mindenki számára a komolyzenei kultúrafogyasztáshoz.

Hornyák Réka

A Bükki Művészeti Napok Barokk Fesztivált 2014 óta rendezik meg a stílushoz egyik legközelebb álló barokk városban, Egerben és a környékbeli településeken. A Bükki Barokk Fesztivál Facebook oldalán tették közzé, hogy idén június 21. és 23. között a barokk zene szerelmesei Egerben, Egerszalókon és Dédestapolcsányban is hallhatnak koncerteket. A Bükki Művészeti Napok Barokk Fesztivál programsorozat célja, hogy történelmi környezetben, a helyszínekhez illő, elsősorban barokk kori zenét hallhassanak az érdeklődők. 

Barokk Fesztivál a barokk városban, Egerben (Archív fotó)
Barokk Fesztivál a barokk városban, Egerben (Archív fotó)
Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Június 21-én este kezdődik a Barokk Fesztivál programsorozata

Pénteken este hat órától a Ciszterci templomban Toronyzene címen tart előadást az Egri Szimfonikus Zenekar Rézfúvós Együttese. A zenekar művészeti vezetője Gulyás László lesz. Ezt követően, szintén a Ciszterci templomban, este hét órától A hit csodája című hangversenyt hallhatják az érdeklődők. Előadja a Cantica Aeterna Énekegyüttes, az előadás művészeti vezetője pedig Mészáros Péter lesz.

Június 22-én kórusokat hallhatunk

Szombaton este 18 óra 30 perctől a Ciszterci templomban Esti kórusmuzsika címmel szervez hangversenyt az Egri Érseki Fiúkórus. A művészeti vezető Schmiedmeiszter Szilvia lesz. Este hét órától pedig ugyanezen a helyszínen a  az Egri Szimfonikus Zenekar Rézfúvós Együttes Toronyzene című előadását hallhatja a közönség. A zenekar Gulyás László művészeti vezető közreműködésével lép színpadra. 

Később, 19 óra 30 perckor a Széchenyi utcán, a szabadtéri színpadon H. Purcell kápráztatja majd el a nézőket A tündérkirálynő című előadásával. A fellépésben közreműködik Ducza Nóra, Szajkó Anita, Fülep Máté, Jekl László (ének), az Octovoice Énekegyüttes, a Cantus Agriensis Kórus és a Company Canario Táncegyüttes. A művészeti vezető Geiger György, Gergely Péter Pál, Aranyos Ágota és a Savaria Barokk Zenekar lesz, a műsort pedig Németh Pál fogja vezényelni. 

Június 23-án több településen is felcsendülnek a barokk hangok

Vasárnap délelőtt 11 órakor a Széchenyi utcán, az Érsekudvarban hallható lesz az Egri Szimfonikus Zenekar matiné hangversenye, melyet Szabó Sipos Máté fog vezényelni. 

Délután fél egytől Egerszalók a Református templomban a Cantus Agriensis Kórus Nyári kórusmuzsika című hangversenye lesz hallható. A fellépést Gergely Péter Pál vezényli majd. 

Este öt órától a Farkas Ferenc Zeneiskolában az Estike - Tündér-rege című koncerttel lép majd színpadra a Tercina Együttes. Az előadásban közreműködik Györgyi Anna és Kálid Artúr színművész is. 

Ezzel egy időben, szintén este öt órától pedig Dédestapolcsányban is felcsendülnek a barokk hangok. A Dédesi Református templomban Kubik Tamás orgonaművész és Szajkó Anita énekművész közreműködésében szerveznek egy Orgonaestet. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában