Színház

2024.08.23. 17:03

Dimanopulu Afrodité lett a legjobb női főszereplő

Lezárult a Szarvasi Vízi Színház 14. évada.

Molnár Helga

Véget ért a Szarvasi Vízi Színház tizennegyedik évada. A záróeseményen díjakkal ismerték el a XIV. Magyar Teátrum Nyári Fesztivál kiemelkedő művészi teljesítményeit. A legjobb női főszereplő díját A házasságszerző című vígjátékban nyújtott alakításáért a Gárdonyi Géza Színház művészének, Dimanopulu Afroditének ítélte a zsűri – osztotta meg a hírt a teátrum.

Dimanopulu Afrodité lett a legjobb női főszereplő
Dimanopulu Afrodité lett a legjobb női főszereplő
Fotó: Gárdonyi Géza Színház/Facebook

A 2024-es nyári évadban 25 színház 34 produkciója szerepelt. A legjobb női mellékszereplő a Kecskeméti Katona József Színház „Ne most drágám!” című előadásában Mrs. Frencham megformálásáért Csombor Terézt, a legjobb férfi főszereplő a Szolnoki Szigligeti Színház Hajmeresztő című vígjátékában Victor Rosetti megformálásáért Dósa Mátyást, illetve a legjobb férfi mellékszereplő a Cervinus Teátrum Sóska, sültkrumpli című előadásában a Művész szerepéért Ragány Misát ismerték el.

A 14. évad június 14-től augusztus 21-ig tartott; 25 színház 34 produkciója szerepelt benne, további 23 alkalommal várták a közönséget ingyenes programokkal. A 65 este alatt a rögtönzött statisztikák szerint mintegy 72 ezer néző tekintette meg az előadásokat, koncerteket, irodalmi esteket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában