Szakmai program

2024.09.12. 20:03

Hevesben ért célba a Coop Rally

A Coop üzletlánc szeptember 11–12-én rendezte meg a hagyományos eseményt, ahol a beszállítóival összefogva idén is az ország élelmiszeriparának értékeire hívta fel a figyelmet. Csütörtökön Heves vármegyébe érkezett a 18. Coop Rally mezőnye

Heol.hu

A száz százalékban magyar tulajdonú Coop Gazdasági Csoport jelenleg 336 kis- és középvállalkozást számlál. Tavalyi árbevétele 830 milliárd forint volt, ezen belül a tavalyi forgalma 521 milliárd forintot tett ki. 

 Hevesben ért célba a Coop Rally
 Hevesben ért célba a Coop Rally
Fotó: Gál Gábor / Heves Megyei Hírlap

A Coop Rally a 2006-os indulása óta 143, hazánkban működő gyártót és forgalmazót mutatott be. Az idei szakmai programon a több mint 100 fős mezőny hat, Kelet-Magyarországon működő élelmiszeripari üzembe és két tagvállalat üzleteibe látogatott el. Szűkebb hazánkban először az Ostoros Családi Pincészetnél állt meg a mezőny. A több évtizedes múltra visszatekintő pincészet 2023-ban közel 8 millió palack bort értékesített, és 1200 hektár területről dolgozott fel szőlőt. Ostoroson Tóth Géza, a Coop Hungary Zrt. vezérigazgatója arról beszélt, hogy igazi unikum az Ostoros Családi Pincészet. 

– A magyar élelmiszeriparban az egyik út az, hogy elkötelezett családok fejlesszenek. Ez biztosítja, hogy magyar termelési háttérrel, élelmiszeralappal világszínvonalon lehessen termelni. Voltunk már itt, azóta impozáns a fejlődés. Szerencsére ez visszaköszön a Coop és a cég kapcsolatában. Remélem, ebben az évben közel félmilliárdos forgalmat bonyolítunk, ami 30 százalékos növekedést jelent – mondta Tóth Géza. 

Soltész Gergő, az Ostoros Családi Pincészet ügyvezető igazgatója 9 év után üdvözölte ismét a Coop Rally résztvevőit. 

– Örömünkre szolgál, hogy generációkon átívelően dolgozhatunk együtt a Coop-csoporttal. Mind szakmailag, mind az emberi kapcsolatok tekintetében példaértékű ez a kooperáció. Nekünk is fontos a minőségi magyar élelmiszerek, esetünkben a borok fókuszba állítása – közölte Soltész Gergő. 

Ignácz Balázs, Heves vármegye főispánja örömét fejezte ki, hogy ismét Heves vármegyébe látogatott a rally, és reményét fejezte ki, hogy mielőbb visszatérnek szűkebb hazánkba. Dr. Pajtók Gábor országgyűlési képviselő méltatta a házigazda társadalmi szerepvállalását. Böjt László, Ostoros polgármestere röviden bemutatta a települést a vendégeknek. Dr. Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára szerint remek helyszínt választott a Coop-csoport Ostorost illetően. 

– Hazai földön, hazai termelők által termelt élelmiszer-alapanyagot hazai családi vállalkozás dolgoz fel helyben. Rendkívül rövid a terméklánc, a Coop-csoporton keresztül pedig az ellátási lánc is. Ez érdekünk, mert kihat az élelmiszer-biztonságra, a vidékfejlesztésre és a vidéki foglalkoztatásra is – fogalmazott dr. Nobilis Márton. 

Harmadjára adtak helyszínt a Coop Rally-nak

A Coop Rally mezőnye délután érkezett az utolsó állomására, a halmajugrai Detki Keksz Kft. üzeméhez. A cég több mint négy évtizede a hazai édesipar meghatározó szereplője. Tavaly 12 ezer 100 tonna kekszet értékesítettek, az éves árbevételük meghaladta a 10 milliárd forintot. Dr. Lakatos Rozália, Halmajugra polgármestere az üzem jelentőségéről beszélt Halmajugra életében. Kelemen János, a Coop Hungary Zrt. igazgatóságának tagja örömmel jelentette be, hogy az idei Coop Rally is balesetmentesen zajlott le. 

Koósa Péter és Dr. Lakatos Rozália a Coop Rally sajtótájékoztatóján
Koósa Péter és Dr. Lakatos Rozália a Coop Rally sajtótájékoztatóján
Fotó: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

– Az elmúlt 18 év bebizonyította, hogy jó ötlet volt a rally elindítása. Annak idején is nagyon fontos volt, hogy minőségi élelmiszereket kínáljunk a lakosságnak, amit lehetőleg itthon, magyar alapanyagból gyártanak magyar munkaerővel. Azt gondolom, ezek a szempontok ma is igazak, és a jövőben is azok lesznek – emelte ki Kelemen János. 
Koósa Péter, a Detki Keksz Kft. ügyvezető igazgatója ­fontosnak tartotta, hogy a Detki Keksz Kft. magyar tulajdonú cég. 

– Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy folyamatosan fejlesztünk. A magyar tulajdonú édesipari cégek között elsők vagyunk. Mi már harmadik alkalommal adunk helyszínt a Coop Rallynak, mert hiszünk a magyar termékekben – fogalmazott Koósa Péter. 

Dr. Nobilis Márton kiemelte, hogy a Detki Keksz Kft. bizonyította azt, hogy egy kis faluban, kvázi családi vállalkozásként lehet rendkívüli sikereket elérni. Mindenki előtt jó példa lehet a cég: ha van akarat, koncepció, támogatás, akkor lehet sikeres élelmiszeripari vállalatot építeni, tette hozzá az államtitkár. Ignácz Balázs a négy évtizede működő cégnek további hosszú éveket kívánt a fejlődés útján. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában