Fenntarthatóság

2024.09.17. 17:55

Indulhat a göncölés a Tamásiban

Pétervásárán a Tamási Áron Általános Iskolában elindul a göncölés, azaz a használt ruhák gyűjtése.

Barta Katalin

Pétervásárán a Tamási Áron Általános Iskolában a fenntarthatóság jegyében szeptember 17-től indulhat a göncölés, azaz a használt ruhák gyűjtése. Október 23-ig várják a diákokat és a szüleiket az akcióval. A gyerekek, akik kérik, ma zsákot is kapnak, amiben vihetik a ruhaneműket. Az otthon már feleslegessé vált női, férfi, gyerekruhákat, összepárosított lábbeliket, lepedőket, függünyöket, törölközőket lehet a maximum tíz kikós zsákokba pakolni és leadni az iskola portáján.  

Az iskolában az előző években, a fenntarthatóság jegyében megkezdett programok is tovább működnek.

  • A sütőolaj,zsiradék gyűjtése továbbra is él. A szokásos rendszerben: valamilyen flakonban behozhatják a szűrt olajat a gyerekek vagy a szülők, a portán is le lehet adni vagy Pap Andrea tanárnőnél. A gyűjtő neve bekerül a beírófüzetbe. Év végén a legszorgalmasabb osztály oklevélben részesül.
  • A használt elemeket, mobilokat is be lehet vinni.  A gyerekek pontokat kapnak, majd azokat beválthatják a www.pontvelem.hu oldalon Decathlon-os vagy MediaMarkt-os utalványokra. A tavalyi pontjaikat is most tudják majd beváltani. Sok tanulók rendelkezik fiókkal a weboldalon.

Várják a felajánlásokat!

 - Tegyünk együtt a környezetünkért és gyűjtsünk pénzt az iskolánknak! - tették közzá az intézmény oldalán.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában