Borkóstolósorozat

2024.09.07. 14:52

Bikavér klubban kóstolták az egri nedűt más európai borokkal

Az eseményt két-három hete megismételnék.

Molnár Helga

Az Egri Bikavér Borlovagrend tagjai, az Egri Borbarát Hölgyek, Bortermelők és Borbarátok részére új borkóstoló sorozat indult Bikavér Klub néven. Az első alkalomra kedden a St. Andrea Pincészetben került sor. A pince vezetője, dr. Lőrincz György borász portálunk érdeklődésére elmondta, a lovagrend több eseménnyel próbálja kiszélesíteni az egyesületi életet.
– Feladataink közé tartozik, hogy a bikavért minél inkább támogassuk, vigyük a jó hírét. Ezért is született meg a kóstolósorozat ötlete, melyet két-három hetente szeretnénk ismételni – részletezte.

Bikavér klubban kóstolták az egri nedűt más európai borokkal
Bikavér klubban kóstolták az egri nedűt más európai borokkal- Illuszráció
Fotó: Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A cél, hogy ezeken az eseményeken megjelenő külföldi borokat összevessék az egri bikavérrel, fontos a tapasztalatcsere. Mint mondta, az első kóstoló már inspiráló volt, a bordeaux-i, toszkán borokat jól fogadták a résztvevők, s jó volt látni, hogy az egri nedű is hasonló fogadtatásban részesült.
– Lényeges, hogy megnézzük, a külföldi borok milyen minőséget, karaktert képviselnek, s hogy ehhez képest hol tart a mi borunk – tette hozzá.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában