Akusztikus koncert

3 órája

Nirvana a gyöngyösi emlékestjen

A 30 éve elhunyt Kurt Cobainra, a Nirvana együttes alapítójára emlékeztek a zenekar 30 éve megjelent dalaival a gyöngyösi könyvtár zenei részlegében.

Szabó István

Pénteken Kurt Cobain emlékestre került sor Gyöngyösön a Vachott Sándor Városi Könyvtár zenei részlege, a Hangzóna szervezésében. Az apropót az adta, hogy éppen 30 éve jelent meg Nirvana együttes legendás akusztikus koncertalbuma, az Unplugged in New York, s emellett az amerikai grunge zenekar alapítója, Kurt Cobain énekes és gitáros is ez évben, 1994-ben hunyt el, mindössze 27 évesen.

A Nirvana dalai szóltak akusztikus hangzásban a gyöngyösi Hangzónában
A Nirvana dalai szóltak akusztikus hangzásban a gyöngyösi Hangzónában
Forrás: Czímer Tamás / Heol.hu

A Hangzónában az együttes életművének dalai Szabó Dénes, Tóth Martin és vendégeik, Pesti Csaba és Fodor Bálint feldolgozásában csendültek fel. Az utolsó album évfordulós dalain kívül a Nirvana egyéb korszakaiból is volt merítés, miközben az előadók anekdotáztak Kurt Cobain és társai rövid, de annál korszakalkotóbb karrierjének legérdekesebb mozzanatairól.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában