labdarúgás

2020.03.26. 20:15

Bajnokcsapat 1990/91: Tarnaleleszi Meteor SE

Harminc év, 30 bajnok, 30 történet. A megyei I. osztályú pontvadászatban 1990-től kezdve aranyérmet szerzett csapatokról szóló visszapillantó sorozatunkat az 1990/91-ben első Tarnaleleszi Meteor SE együttesével folytatjuk.

Bódi Csaba

A Tarnalaleszi Meteor SE 1990/91-es megyei I. osztályú bajnokcsapata Fotó: MW-archív

– Jelentősen befolyásolta a bajnoki cím kimenetelét, hogy a bennünket oda-vissza megvert nagyrédei együttes az idény közben egyesült a Honvéd Gáspár SE csapatával, így a rédei gárda visszalépésével mi sokat nyertünk. Ezzel együtt a siker kulcsát a bátor, támadószellemű játék jelentette – elevenítette fel a múltat a leleszi klub ikonikus alakja, Sike András.

Apropó, támadás! A gólkirályi címet elhódított Bukrán Csaba úgy lőtt 26 gólt az ellenfeleknek, hogy áthúzódó eltiltása miatt kilenc meccsen nem léphetett pályára. A zárófordulóban, Makláron is az ő találata jelentette a döntetlent, ezzel együtt az aranyérmet.

– Makláron görcsöltünk, mert nem akartunk kikapni – folytatta Sike András. – Az első félidőben nem az igazi játékunkat játszottuk, mert tudtuk, döntetlennel bajnokok vagyunk. Erre elkezdtünk alibizni, hogy ne történjen semmi, ám a házigazdák hajtottak, sőt már vezettek két góllal. A szezon során sosem mondtuk ki, hogy a cél a bajnokság megnyerése. Azt tartottuk szem előtt, hogy mindig a következő meccset nyerjük meg, és szerepeljünk minél jobban. A vége előtt négy fordulóval aztán csak elhangzott az öltözőben, hogy jó, jó, de most őszintén, ha már ennyi ideig állunk a mezőny élén, mondja meg mindenki, ki lenne boldog azzal, hogy második lesz? A válasz egyértelmű volt: senki! A maklári meccs szünetében erre kell figyelmeztetni a csapatot. Utána már kockáztattunk, mentünk előre és sikerült az egyenlítés, ezzel együtt a bajnoki cím megszerzése.

A Tarnalaleszi Meteor SE 1990/91-es megyei I. osztályú bajnokcsapata Fotó: MW-archív

A Tarnaleleszi Meteor SE bajnokcsapatának tagjai: Ferencsák Sándor, Szabó István, Ortó József (kapusok) – Nagy Gábor, Ivády István, Suha József, Tumpek Károly, Danó Alfonz, Sike András, Utassy Gyula, Orosz Gábor, Orosz Zoltán, Berki Vilmos, Bukrán Csaba, Sztasák Róbert, Balázs Károly, Kovács Béla, Gubán Géza, Radics András, Ferencsák István. Edző: Kovács A. Béla.

A megyei I. osztályÚ BAJNOKSÁG 1990/91. évi végeredménye: 1. Tarnaleleszi Meteor SE, 2. Siroki Vasas, 3. Gyöngyöshalászi TSZ SK, 4. Selypi Kinizsi, 5. Recski Ércbányász, 6. Füzesabonyi SC, 7. Hevesi SE, 8. Novaji TSz SK, 9. Eger SE II., 10. Poroszlói TSZ SK, 11. Tarnaörsi TSZ SK, 12. Kompolti MEDOSZ, 13. Maklár, 14. Domoszlói TSZ SK, 15. Átányi TSZ SK, 16. Petőfibányai Bányász, 17. Atkári SE, 18. Nagyrédei TSZ SK (visszalépett).

Hárman kiestek

A megyei I. osztály mezőnye az Eger SE tartalék csapatának besorolásával 18-ra emelkedett. A Nagyréde visszalépése után azonban csak 17 gárda fejezte be a bajnoki évet. A következő bajnoki év már újra 16-os mezőnnyel indult, így kiesett az Atkár, a Petőfibánya és az Átány.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában