LOVASSPORT

2020.07.31. 07:45

Török-öröm a távlovaglók cecei versenyén

A novaji Török család versenyzői magyar és horvát ob-fordulón szerepeltek.

B. Cs.

A győztes páros. Török Karolina és Koheilan Barni Fotó: Szilvásváradi Lovas Sport Klub Egyesület

Fotó: Bódi Csaba

A magyar távlovagló és távhajtó országos bajnokság Cecén rendezett 2. fordulójában a novaji Török Karolina a 80 kilométeres távon indult Koheilan Barni nevű lovával. A Szilvásváradi Lovas Sport Klub Egyesület versenyzője olyanannyira gyorsak bizonyult, hogy megnyerte a junior kategóriát. Az ob kategóriáiban (gyerekfutam, 20, 40, 60, 80 km junior és 80 km felnőtt, valamint 40 km-es fogat) több mint 70 versenyző szerepelt.

A győztes páros. Török Karolina és Koheilan Barni Fotó: Szilvásváradi Lovas Sport Klub Egyesület

A horvátországi Nagypiszincén (Velika Pisanica) a horvát távlovas bajnokság 2. fordulóját bonyolították le, amelyen Török Emese (Szilvásváradi Lovas Sport Klub Egyesület) a 42 kilométeres távon állt rajthoz Bíbor nevű pónijával, a mezőny legkisebb lovával. Az indulók legfiatalabb (11 éves) versenyzőjeként szerepelt novaji lovas 6. helyen futott be, néhány másodperccel lemaradva az előtte célba ért horvátoktól. Második helyen Schweitzer Kevin, harmadikként Szösz Csenge végzett. Emese édesapja, Török Norbert Koheilan Barni nevű lova nyergében a felnőtt mezőny 4. helyén zárt. A nagy hőség ellenére mind a nyolc magyar sikeresen fejezte be a versenyt.

Török Emese Bíbor nevű pónijával Fotó: Szilvásváradi Lovas Sport Klub Egyesület

További magyar eredmények

Felnőttek, 81 km: 1. Szösz Letícia. 42 km: 8. Hollósi Adrienn, 9. Tóth József, 10. Marcsó Zsófia.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában