Kézilabda

2023.09.01. 19:29

Eszterházy SC: teher melletti fejlődés

Nyolchetes nyári felkészülés után, szombat este kiderül, mennyire tudta kezelni azt a hatalmas változást az Eszterházy SC női együttese, amely az előző évad után következett a gárdánál.

Fenyves Balázs

Az Eszterházy SC 2023/2024-es női NB I/B-s kézilabdacsapata. Felső sor (balról): Bernát Dorina, Simon Armilla, Gazsovics Virág, Tóth Gréta, Kurmai Panna, Iván Emese, Zsákovics Sára. Középen: Major Attila (erőnléti edző), Nyerges Tibor (gyógytornász), Fenyves Balázs (kommunikációs és technikai vezető), Kiss-Gadányi Maja, Jordán Dániel (ügyvezető), Kozma Tünde, Farkas József (vezetőedző), Kapás Krisztián (masszázsterapeuta, rehabilitációs tréner). Alul: Balogh Panna, Fodor Ivett, Vass Víta, Pint Lilla, Kalcsó Luca, Kiser Panna, Zákányi Blanka, Szentkeressy-Kovács Renáta, Babinszky Lara

Forrás: Szepesi Áron/EKKE

A női NB I/B 1. fordulójának mérkőzése:

SZISE-BAMBA MARHA–ESZTERHÁZY SC

Tököl, Városi Sportcsarnok, szombat, 18.00. V.: Gál L., Ludvig B.

Tizenhárom távozó játékost tíz érkező váltott az NB I/B-s klubnál és szinte a teljes szakmai stáb is megújult. Ilyen változást követően általában több hónap is eltelik, mire teljesen összeáll egy csapat játéka. Ennek ellenére a nyári hét felkészülési mérkőzésükből hatot megnyertek az egyetemisták.

– A teljesen új gárdánál úgy lőttem be a dolgokat, hogy a nyári ellenfelekkel szemben várnak ránk kiélezett meccsek a bajnokságban is, ezért talán célszerűbb ilyen riválisokkal együtt készülni – magyarázata az Eszterházy SC nyáron kinevezett vezetőedzője, Farkas József. 

– Hogy az eredmények így alakultak, az mindenképpen öröm és biztató a rajt előtt, még ha valóban játszhattunk volna erősebb egyletekkel is. Azt kellett megteremtenünk, hogy folyamatosan, teher mellett tudjunk fejlődni és jól teljesíteni, ettől függetlenül az is fő szempontot jelentett, hogy az esetleges jó eredményekkel az önbizalmunkat is tudjuk növelni.

A nyári időszakban szerencsére elkerülte a sérülés az egrieket, akik kemény edzésprogrammal a hátuk mögött immár készen állnak arra, hogy elinduljon a 30 bajnoki fordulót tartalmazó meccsdömping. Az első ütközet helyszínéül a Szent István SE tököli albérlete szolgál a szintén jelentősen átalakult alakulat otthonában. Emiatt is számít igazi lutrinak, milyen végkimenetele lesz az első összecsapásnak.

– Fizikálisan, úgy érzem, nagyon rendben vagyunk, sokat erősödtünk egyénileg és csapatszinten, viszont az biztos, hogy nagyon nehéz lesz a sorozatterhelés, ami most hat egymás után következő hétvégével indul – folytatta az egriek mestere. 

– Próbáltam úgy felépíteni a védekezést és a támadást, továbbá az összhangot a játékosok között, hogy lépésről lépésre haladjunk. Úgy érzem, ezt szakaszokban nagyon jól el tudtuk sajátítani, utána viszont mindig vissza kellett csatolni az előtte tanultakhoz és gyakoroltakhoz, de összességében ez az egymásra épülés folyamata jól sikerült, és most már készen állunk a bajnokság kezdetére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában