Vízilabda

2023.11.03. 11:34

Női Bajnokok Ligája: Parkes és Bódi nélkül a Tigra-ZF-Eger

Első idegenbeli mérkőzésére készül a legrangosabb európai kupasorozat 2023/2024-es szezonjában a Tigra-ZF-Eger női csapata. A „C” jelű kvartett harmadik fordulójában az FTC-Telekom vendégei lesznek Szilágyi Dorottyáék.

Sike Károly

Rebecca Parkes egyelőre nem mehet vízbe

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A női Bajnokok Ligája C-csoportjának 3. fordulójában:

FTC-TELEKOM (4.)–TIGRA-ZF-EGER (3.)
Budapest, Népliget, szombat, 18.30.
Az egriek a csoport első mérkőzésén 18–5-re kaptak ki a Matarotól, majd az Ethinkosszal szemben ötméteres-párbajban szerezték meg a győzelmet (16–15).
– A Mataro továbbjutása szinte borítékolható, aligha akad olyan együttes a csoportban, amely veszélyeztetné a spanyol gárda legjobb négy közé jutását – jelentette ki az egriek edzője, dr. Sike József. 

– Ennek tükrében a presztízsen kívül az FTC elleni mérkőzésnek sincs különösebb tétje, a többi csapat számára ugyanis nincs továbblépési lehetőség. 

A helyzetünket tekintve sem lehetnek vérmes reményeink, Rebecca Parkes és Bódi Fruzsina játékára ugyanis nem számíthatok. Előbbi csípősérüléssel bajlódik, utóbbi a Szegeden elszenvedett szemsérüléséből még nem épült fel teljesen. Ilyen kaliberű játékosok pótlása nem egyszerű, ez komoly fejtörést igényel.

A Tigra-ZF-Eger és az FTC negyedik alkalommal találkozik egymással a 2023/2024-es szezonban. A Magyar Kupa negyeddöntős párharcát a fővárosiak nyerték, majd az OB I. 2. fordulójában a címvédő egriek diadalmaskodtak. Ez utóbbi mérkőzés arról is emlékezetes maradt, hogy a találkozót követő sajtótájékoztatón a fővárosiak edzője, Gerendás György éles kritikával illetve dr. Sike Józsefet a korábbi mérkőzések alkalmával tett nyilatkozatai miatt.

– Úgy gondolom, ez a történet ott és akkor lezárult. Gerendás György elmondta a vélt sérelmeit, aminek nem az volt az üzenete, amit ő gondolt. Nem szeretnék tovább ezzel foglalkozni – fogalmazott dr. Sike József.

A C-csoport másik mérkőzés a görög Ethnikosz Pireusz vendég lesz a Keszthelyi-Nagy Ritával felálló spanyol  Mataro. Az összecsapás egy órával az egriek mérkőzése után rendezik.
A C-csoport állása: 1. Assolim CN Mataro 6 pont, 2. Ethnikosz Pireusz 4, 3. Tigra-ZF-Eger 2, 4. FTC-Telekom 0.

A férficsapat az UVSE vendége
A férfi OB I. 9. fordulója:
UVSE (12.)–TIGRA-ZF-EGER (11.)
Budapest, Komjádi Béla Sportuszoda, szombat, 11.30. V.: Csanádi Zs., Kollár Gy.
A két csapat tabellán elfoglalt helyezése szempontjából parázs alsóházi rangadó vár Tóth Kálmán edző legénységére. A nyolc mérkőzést követően egyaránt három ponttal álló csapatok találkozóján a napi forma, a nagyobb koncentráció jelentheti a mérleg nyelvét. Az egriek hat nyeretlen mérkőzés után aratnának újra győzelmet. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában