Labdarúgás

2024.06.28. 18:16

Füzesabonyban a Ferencvárosi TC a roma válogatottal együtt segít Levinek

Német Sándort is megérintette a beteg tenki kisfiú, Lázár Levente sorsa. Az erdőtelki futballista/edző összeszedte a Heves vármegyei Roma válogatottat, amely gárda a Ferencvárosi TC öregfiúk csapata ellen játszik jótékonysági mérkőzést Füzesabonyban.

Bódi Csaba

Keller József (balról) és ferencvárosi társai újra szűkebb hazánkba látogatnak

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

– A Füzesabonyi SC-Erőss út NB III.-as csapatának névadó szponzora, Erőss Róbert az első szóra az ügy mellé állt, így július 7-én, vasárnap 16 órakor a Füzesabonyi SC sporttelepe lesz a helyszíne a barátságos mérkőzésnek – mondta a Tarnaszentmiklós SE játékos-edzője.

Német Sándor (alias Pali) korábban Mihics Péterrel közösen Hevesen szervezett jótékonysági teremtornát, ahol a betegségben elhunyt erdőtelki futballista, Domán Róbert (Bobek) családjának javára gyűjtöttek. Ezúttal az Országos Roma Felemelkedésért Misszíó Egyesület (ORFME) elnöke, Oláh Csaba megbízásából verbuválta a roma együttest Német Sándor.

– A Bánki József vezette Ferencvárosi TC szeniorjaival Lázár Benedeknek köszönhetően kerültem kapcsolatba, ám itt csak névrokonságról van szó, a tenki kisfiú és Beni között nincs családi kötelék – emelt ki a szervező. 

Forrás: Beküldött fotó

A jótékonyt célt szolgáló mérkőzés a belépés ingyenes, a felajánlásokat a helyszínen kihelyezett adománygyűjtő dobozokba várják rendezők. Német Sándor már megadta, hogy kiket hívott meg a roma válogatottba, melynek kerete néhány helyen még változhat. Az FTC részéről Bánki Dodó a jövő hét elejére ígérte a pályára lépő ferencvárosiak névsorát.

A Heves vármegyei roma válogatott kerete

Balogh Csaba, Berki János, Balog Bence (mind Mátraderecske), Nagy Lajos (RFC-Átány), Horváth Renátó, Suha Tibor (mindkettő Abasár), Váradi Péter (Tarnamente SSZE), Kállai Renátó (Tarnaörs Danyi SE), Oláh Norbert, Nagy László (mindkettő Füzesabonyi SC-Erőss út), Balogh Gábor, Burai Márió (mindkettő Tarnaszentmiklós), Lakatos Attila (Domoszló), Horváth Ferenc (Istenmezeje), Oláh Krisztián (Petőfibánya), Csóka Róbert (Jázmin út-Vámosgyörk). Játékos-edző: Német Sándor (Tarnaszentmiklós).

Az FSC Sporttelepére már 14 órától várják a nézőket, akik találkozhatnak a dedikálást, szelfizést vállaló Ferencvárosi TC futballistáival.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában