Kézilabda

2024.07.30. 11:47

A támadójátékban még szabad kezet ad a gyöngyösiek edzője

A bajnoki felkészülés második hetében jár a HE-DO B. Braun Gyönyös NB I.-es férficsapata. Ubornyák Dávidékra pénteken már edzőmérkőzés vár.

Sike Károly

Bíró Balázs nem változtatott a felkészülésen

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Harmadik szezonjára készül a HE-DO B. Braun Gyöngyös vezetőedzőjeként Bíró Balázs, aki elmondta: a korábbi években megszokott metódus szerint dolgozik a csapat.

– Az állapotfelméréseket követően az első 1–2 hétben túlnyomórészt a fizikális felkészítésre helyezzük a hangsúlyt – fogalmazott a szakember. – Az állóképesség fejlesztése adja az alapokat, s az eddigi tapaszalatok azt mutatják, hogy a kézilabdázók az erőgyűjtés ezen időszakának megfelelő állapotban vannak. Emellett igyekszünk feleleveníteni azokat a taktikai elemeket, amelyeket szeretnénk tovább vinni.
A keretben a fehérorosz kapus, Ilya Usik, a szerb jobbátlövő Mitar Markez és a beálló Dobi Sándor szerepel új játékosként. A beépítésük kapcsán a szakember úgy fogalmazott: reményeink szerint gyorsan megtalálják a helyüket.
– A rehabilitációját végző Kovács Gergőn kívül mindenki velünk dolgozik. A héten a junior válogatottal szerepelt Nagy Ádám is csatlakozott hozzánk – jelenette ki a szakember.
A HE-DO B. Braun Gyöngyös pénteken 18 órától a PLER-Budapest vendégeként játssza idei első felkészülési mérkőzését.
– Védekezésben szeretnék minél többet viszont látni abból, amit ezidáig gyakoroltunk. Javarészt eddig erre helyeztük a hangsúlyt a labdás edzések során. A támadójáték ilyen szempontból még nem érdekel. Elöl teljes mértékben szabad kezet kapnak a játékosok, megmutathatják kreativitásukat – osztotta meg Bíró Balázs.

Bemutatkozik az új csapat
Augusztus 4-én, vasárnap a Banditos Pizza Napoletana teraszán mutatkozik be a HE-DO B. Braun Gyöngyös 2024/25-ös csapata. A rendezvényen a szurkolók megismerkedhetnek az idén igazolt kézilabdázókkal, s először láthatják együtt az új gárdát. A 15 órakor kezdődő csapatbemutatót követően a szurkolók és a játékkosok közösen tekinthetik meg a Magyarország–Franciaország férfi csoportmérkőzést a párizsi olimpiáról.

A HE-DO B. Braun Gyöngyös 2024/25-ös kerete

KAPUSOK: Ilya Usik (fehérorosz), Alekszandr Tomics (szerb), Gyánti Barnabás
JOBBSZÉLSŐK: Lakosy Máté, Jaros Olivér
JOBBÁTLÖVŐK: Schäffer Zsolt, Mitar Markez (szerb), Nagy Ádám
IRÁNYÍTÓK: Ubornyák Dávid, Gráf Martin, Martin Potisk (szlovák)
BEÁLLÓK: Hegedüs Márk, Jóga Norbert, Dobi Sándor
BALÁTLÖVŐK: Bodor Márk Dániel, Kovács Gergő
BALSZÉLSŐK: Edwards Olivér Máté (amerikai-magyar), Gyallai Bercel

A gyöngyösiek felkészülési mérkőzései

Augusztus 2., péntek, 18.00: PLER-Budapest–HE-DO B. Braun Gyöngyös
Augusztus 9., péntek: HE-DO B. Braun Gyöngyös–Dabas KC
Augusztus 16–17.: Felkészülési torna (Csehország)
Augusztus 23., péntek, 17.00: QHB-Eger–HE-DO B. Braun Gyöngyös
Augusztus 30., péntek: Dabas KC–HE-DO B. Braun Gyöngyös

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában