Autósport

2024.07.17. 13:57

Czékmányék harmadik győzelme a Peugeot-kupában

Diósgyőr és Pécs után a Székesfehérvár Rally-n is begyűjtötte a márkakupa-elsőséget Czékmány Norbert és navigátora, Takács Gábor. Összetettben a 12. helyen áll a Hello Racing csapata.

Tóth Balázs

A Peugeot-kupa fehérvári futamát is megnyerték Czékmányék

Forrás: Hajóka SportFotó

A Veszprém Rally-t még kihagyta Czékmány Norbert és csapata, azóta viszont az első osztályú bajnokság mindhárom futamán rajthoz állt és a Peugeot-kupában első helyen is végzett a Hello Racing gárdája. A májusi Hell Diósgyőr Rally-n abszolútban a 9. helyen zárt Czékmány Norbert és Takács Gábor párosa, majd a júniusi pécsi Mecsek Rallyn Czékmány Norbert Patkó Gáborral a 14. helyen végzett összetettben, a hétvégi Székesfehérvár Rally-n pedig ismét Takács Gáborral párban a 12. helyet érték el a nagyok között. A Peugeot-kupát mindhárom alkalommal megnyerték. Ennek köszönhetően a márkakupában és a 2WD kupában is az élről várják a folytatást, míg abszolútban a 12. helyen állnak.

– A Diósgyőr Rally volt az első versenyünk az első osztályban, a tavalyi másodosztályú bajnoki címet követően a Humda, a Pirelli és s Peugeot Magyarország segítségével tudtunk följebb lépni – értékelt Czékmány Norbert. 

– Azután a Mecsek Rally, majd a Székesfehérvár Rally következett. Székesfehérváron korábban még sosem jártunk, ismeretlenek voltak a pályák. A verseny első felében még nehéz volt fölvenni a ritmust az élmezőnnyel, de a másodikban már sikerült fordítanunk és a 134 kilométernyi gyorsasági végén 2,3 másodperccel megnyertük a versenyt.

Volánpörgetés Székesfehérváron Forrás: Szabó Attila

A pilóta büszke a teljesítményre, hiszen kard ki kard meccset vívtak, nem engedhettek ki egy pillanatra sem. A három győzelemnek köszönhetően 15 pontos előnnyel vezetik a Peugeot-kupát, ami egy győzelemért járó pontnak felel meg. Még két forduló van hátra a bajnokságból,szeretnék megtartani elsőségüket, ehhez szeptemberben Győrben, majd azt követően a Zemplénben kell jól teljesíteniük.

Czékmány Norbert elmondta, a Peugeot-kupában egyforma autókkal versenyeznek, így nem a technika közötti különbségek döntenek, hanem az ügyességen múlik a szereplés. Ők egyébként jól felkészített autót kaptak a Tagai Racing Technologytól.

– A másodosztály után az első osztály kétszer olyan nehéz  – emelte ki Czékmány Norbert. 

– A napok száma, a versenytáv, a megterhelés és a kihívás is kétszer akkora, mint a másodosztályban volt. Nagy lépés volt ez nekünk, készültünk rá fizikálisan, videókkal és elemzésekkel is. Törekszünk arra, hogy kiszolgáljuk a partnereinket, és esetleg újakat is magunk mögé állítsunk, ezáltal gyorsabbak legyünk, jobban szerepeljünk és megjelenítsük őket.

Felkészült csapat segíti a Czékmány, Takács párost 
Forrás: Hajóka SportFotó

A pilóta hozzátette, a versenyeken hat-nyolc fős csapat segíti őket, hogy minden rendben legyen az autóval, köszönik is a munkájukat, valamint partnereiknek is a támogatást. A rally bajnokság kéthónapos szünetében ők is pihennek kicsit és a családdal is töltenek időt, de készülnek is a hátra lévő versenyekre, valamint a következő évre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában