Kézilabda

2024.07.06. 11:10

Egri kézilabdázót választottak a serdülő Eb legjobb jobbszélsőjének

A női U16-os nyílt Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett magyar válogatott egri származású játékosa, Keller Petra különdíjban részesült Svédországban.

Keller Petra egyéni elismerésben részesült

Forrás: Facebook

Két éve tagja a DVSC Kézilabda Akadémiának a 2008. július 27-én született játékos, akit tavaly a 2022/23-as idény legjobb U15-ös játékosának választottak a Debreceni VSC-nél. A Egri Városi Sportiskola, majd az Eszterházy SC színeiben nevelkedett Keller Petra az U16-os válogatott húzóemberének számított a Partille városában rendezett kontinensviadalon.

„Kun Attila együttes első nemzetközi korosztályos versenyén a csoportban négy győzelmet aratott, majd ugyan kikapott a házigazdáktól, de a középdöntő zárásán legyőzte a franciákat, így csoportelsőként jutott a legjobb négy közé. Az elődöntőben Keller Petra 11 gólja ellenére egy góllal kikapott a svájciaktól, ám a bronzmérkőzésen kiütötte a franciákat, így a dobogón zárt” – szerepel a Magyar Kézilabda-szövetség beszámolójában.

A húsz nemzeti együttesből álló mezőny dobogóján Svájc, Németország, Magyarország sorrend alakult ki. 

Posztjának kiválóságaként Keller Petra a legjobb jobbszélsőnek járó különdíjat vehette át.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában