Vízilabda

2024.07.10. 11:40

Egri segédlettel újra a trónon az U18-as válogatott

Az U18-as magyar férfi válogatott fordulatos mérkőzésen 12–10-re legyőzte a szerb együttest a Buenos Airesben rendezett világbajnokság döntőjében, ezzel megvédte címét.

Heol.hu

A világbajnok magyar csapat

Forrás: waterpolo.hu / facebook

A magyar szövetség beszámolója szerint Korényi Balázs vezetőedző együttese visszavágott riválisának a csoportkörben elszenvedett 13–12-es vereségért, utána pedig mindkét alakulat győzelmekkel menetelt a fináléig. A legjobb négy mezőnyében a mieink az olaszokat (18–15), a szerbek Montenegrót múlták felül (13–9).

A döntő is szorosan alakult. Bár a szerbek szerezték meg az első találatot, a magyarok hamar összeszedték magukat és az első negyedet kétgólos előnyben zárták, a nagyszünetre viszont egy találatra zárkózott az ellenfél. A fordulás után fordított a szerb csapat, de két találattal még a zárónegyed előtt visszavette a vezetést a címvédő, amely már nem engedte ki kezéből az előnyt.

Az U18-as magyar válogatott kapuját a Digi-Eger hálóőre, Borbély Sándor védte, míg az OB I.-es férficsapat új vezetőedzője, Jászberényi Gábor kapusedzőként erősítette a magyar stábot. Lugosi Csongor egri nevelésű játékosként húzott sapkát.

A döntő legjobb játékosának a négy gólt szerző Simon Balázst, míg a torna legjobb edzőjének Korényi Balázst választották.

Borbély Sándor (balról) és Jászberényi Gábor
Forrás: Egri Vízilabda Klub

A világbajnok magyar csapat

Balogh Botond, Bella Csanád, Benedek Mór, Borbély Sándor, Cseh Maxim, Haverkampf Bence, Lugosi Csongor Dániel, Nagy Zalán Márk, Paján Viktor Bátor, Regős Áron Vince, Simon Balázs, Szitás Dávid, Tóth András, Tátrai Tamás Roland, Zeman Márton János

A stáb: Korényi Balázs vezetőedző, Hangay Róbert másodedző, Jászberényi Gábor kapusedző, Csapliczky Zsolt videóelemző, Budai Nikolett fizioterapeuta és Székely Bulcsú csapatvezető.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában