Labdarúgás

2024.07.26. 14:22

Füzesabonyban az Eger SE: 29 éve 800 néző látta a három gólt

Füzesabony és Eger csapata legutóbb a 1994/95-ös bajnoki évben szerepelt együtt az NB III.-ban. A Mátra-csoportot megnyerte a FC Eger együttese, míg az FSC 9. helyen végzett.

Bódi Csaba

Az egri Forgács Péter (balról) Baranyai Attilát vette üldözőbe

Forrás: Majoros Tamás/Heves Megyei Hírlap

Huszonkilenc év múltán vasárnap 17.30-kor újra Füzesabonyi SC–Eger SE mérkőzést rendeznek, míg 30 esztendővel ezelőtt, 1994. október 22-én az abonyiak látogattak megyeszékhelyre. Mindkét összecsapást a későbbi aranyérmes nyerte. Visszapillantónkban az 1994/95-ös szezon két derbijét idézzük fel a Heves Megyei Hírlapban megjelent tudósítások szerint.

Ez történt 30 esztendeje

1994. október 22-én az NB III. Mátra-csoportjának 11. fordulójában játszott egymással a két gárda.
FC EGER–FÜZESABONY 3–0 (1–0) 
Eger, 600 néző. V.: Schoblocher. 
EGER: Molnár – Schindler, Endre (Kovács Cs), Csendes, Éles (Unyatinszki), Vojtekovszki, Szabó, Bud, Karacsun, Berecz (Horváth Zs.), Kormos. Edző: Csuhay József. 
FSC: Varga – Polgár, Bocsi, Kiss, Molnár (Gulyás), Novák Z., Sima, Fehér, Csóka, Baranyai, Novák T. Edző: Varga Zoltán. 

A gólok története: A 4. percben jobb oldali szöglet után Kormos kotorta a labdát a hálóba, 1–0. Az 55. percben Vojtekovszki az alapvonal közeléből adott középre és Berecz biztosan fejelt a hálóba, 2–0. A 75. percben az előretörő Schindler a jobb alsó sarokba lőtt, 3–0. 

A potyaízű gólon kívül alig mutatott valamit az első félidőben az Eger. Sőt, inkább a vendégektől láttunk két-három ügyes akciót, amelynek végén előbb Bocsi, majd Novák T. fejelt kapu fölé kecsegtető helyzetben. Szünet után egy ideig csak a baklövéseken derülhetett a közönség, aztán megrázta magát az Eger és elkezdett futballozni. Több gólt is szerezhetett volna, mivel a vendégek elkészültek erejükkel, s csak a sárga lapokat gyűjtögették, úgy, hogy Polgárnak kettő is jutott. Az utolsó percben Vojtekovszki büntetőjét Varga kivédte. 

Jók: Schindler, Bud, Vojtekovszki, ill. Bocsi, Molnár. Ifik: 1–1.

Kormos Imre nyitotta a találatok sorát
Forrás: Heves Megyei Hírlap

És ez történt 29 éve

A tavaszi visszavágóra 1995. május 27-én került sor.
FÜZESABONY–FC EGER 1–2 (0–0) 
Füzesabony, 800 néző: V.: Bogár. 
FSC: Varga – Polgár, Gál, Bocsi, Pelyhe – Baranyai, Novák Z. (Kiss), Novák T. (Hegyi), Ágó – Tímári, Nagy P. Edző: Varga Zoltán. 
EGER: Molnár – Schindler, Csendes, Endre – Berecz, Unyatinszki, Szabó, Bud, Forgács – Lehnert, Karacsun. Edző: Csuhay József. 

A gólok története: az 53. percben Karacsun végzett el szabadrúgást jobbról, labdáját a felfutó Csendes zavartalanul fejelt a bal sarokba, 0–1. A 60. percben Unyatinszki került tiszta helyzetbe és Varga mellett biztosan gurított a kapuba, 0–2. A 63. percben a kezezés miatt megítélt tizenegyest Bocsi bombázta a léc alá. 1–2.

Sérülések és eltiltások miatt a hazaiak Fehér, Csóka és Sima, a vendégek Éles, Kormos, Vojtekovszki nélkül álltak ki, de hiányzott a két kettős igazolású futballista – Budai, Lévai – is, őket klubjuk most nem engedte át. A kezdőrúgást Gazda Miklós (egykori kitűnő tízpróbázó atléta) egri vállalkozó végezte el. Annak ellenére, hogy a két gárda jól ismeri egymást, a tapogatózás egy félidőn át tartott. Inkább a mezőnyben folyt a játék, a Füzesabony kevesebb húzásból, az Eger ügyesen adogatva igyekezett ellenfele kapuja felé, de alig tették próbára a hálók őreit. 
Szünet után a tíz perc alatt esett három gól következtében már jóval élénkebb volt a játék. Mindkét kapu előtt több lehetőség is adódott, a szerencse azonban egyik félnek sem kedvezett, illetve Baranyai, majd Forgács mentett a gólvonalon. Mivel Endre két sárga lapot is összeszedett, az utolsó negyedórában 10 emberrel játszott az Eger. A hazaiak ugyan szorongattak, de már nem tudtak egyenlíteni. A látottak alapján megérdemelt a listavezető győzelme. 
Jók: Bocsi, ill. Unyatinszki, Berecz. Ifik: 1–1. 
Varga Zoltán: – Jobb csapattól kaptunk ki, de lehetett volna több szerencsénk. 
Csuhay József: – A második félidőben már mindenki igyekezett, érzésem szerint megérdemelten nyertünk. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában