Labdarúgás

2024.07.18. 16:17

Gyöngyösi AK: döntöttek az önkormányzati támogatásról

A Gyöngyösi Atlétikai Klub kérésére az egyesület támogatásának kérdésében is döntést hozott júliusi, rendkívüli ülésén a mátraaljai település képviselő-testülete.

Heol.hu

A gyöngyösiek már értesülhettek az őket érintő friss hírekről

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A grémium nem járult hozzá az elmúlt szezon NB III.-as szerepléséhez igényelt pótlólagos támogatásához – szerepel a városházi híradásban. A 2024/2025-ös bajnoki év őszi idényére azonban a klub által igényelt 11 millió forintos összeg felét, vagyis 5,5 millió forintot biztosít a Heves vármegyei I. osztályban történő szerepléshez annak ellenére, hogy a sporttámogatási keretre a megadott határidőig erre a célra nem nyújtott be pályázatot az egyesület. A támogatás másik feléről augusztus végén esedékes ülésén dönt a testület. 

A képviselők eleget tettek a GYAK az irányú kérésének is, hogy a korábban a műfüves labdarúgópálya mellett található öltözőház kialakításához megítélt visszatérítendő támogatást vissza nem térítendő, vagyis végleges támogatássá minősíti át. 

A grémium ahhoz is a beleegyezését adta, hogy az egyesület bérleti díj fejében kizárólagos használatba vegye az üzemeltető Gyöngyösi Sportfólió Kft.-től a Kömlei Károly Sporttelepen lévő öltözőépületben található úgynevezett kistornatermet. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában