Labdarúgás

2024.07.03. 10:12

Gyöngyösi AK: a késés nem fogadható el, a folyamatos kommunikáció elvárt

Július 9-én kezdi a felkészülést a 2024/25-ös Heves vármegyei I. osztályú küzdelmekre a Gyöngyösi AK csapata. Az új idényre vonatkozó elvárásokat Kozma Zsolt klubelnök és a felnőtt csapatot vezénylő, Papp Tamás, Nagy-György Gábor edzőpáros ismertette a játékoskeret tagjaival.

Bódi Csaba

A Gyöngyösi AK július 16-án az Eger SE ellen kezdi a nyári edzőmeccseket

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A GYAK első embere arról tájékoztatta a megjelenteket, hogy az előző szezonban senkinek sem maradt adósa a klub.

„Ez persze köztudott volt, hiszen az összetartáson új igazolások még nem jelentek meg, a tavalyi kereten kívül csak az U19-es csapatból felhozott fiatalok vettek részt” – szerepel a Gyöngyösi AK hivatalos közösségi oldalán. 

Kozma Zsolt kéréssel is fordult a futballistákhoz, nevezetesen „Aki nálunk kezdi meg a felkészülést, vagyis megjelenik a július 9-i első edzésen, az már tekintse ezt elköteleződésnek, vagyis ezután már lehetőleg ne menjen senki próbajátékra máshová. Nem szeretném azt, hogy valaki itt van egy hetet, aztán máshol edz, majd megint máshol, aztán pár hét elteltével ismét itt köt ki, vagy az utolsó héten eligazol…”

Érkezik az Eger SE

A jövő keddi nyitányt követően az első felkészülési mérkőzést július 16-án, kedden 18 órakor az Eger SE ellen hazai pályán játssza a GYAK, míg az első tétmeccset az augusztus 3-án esedékes Magyar Kupa-találkozó jelenti, ahol az ellenfél később lesz ismert.

Az utánpótlásból felkerült új edző, Papp Tamás is ismerkedik még az állománnyal, amelyben akadnak olyanok, akikkel már dolgozott együtt. A szakember az egymás iránti tiszteleten túl azt emelte ki, hogy minden problémát meg lehet beszélni. 

A várható játékrendszerről és a taktikáról Nagy-György Gábor adott tájékoztatást. Ez nagyban megegyezik az évekkel ezelőtt lefektetett módszerekkel és a játékosok nagy részének nem jelentett újdonságot, ugyanis ezekkel szinte már mindenki találkozott a klub különböző utánpótlás-csapataiban. 

Az alapszabályokat illetően kötelező érvényűnek számít a Gyöngyösi AK-nál, hogy noha amatőr a csapat, a viselkedési normákat a profikhoz igazítják.

Persze nem kell persze nagy dolgokra gondolni, de például a késés nem fogadható el, a folyamatos kommunikáció pedig elvárt, és hasonlók.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában