Kézilabda

2024.07.20. 14:27

Gyöngyösi nevelésű jobbátlövő a válogatottban

Nyártól már a Ceglédi KKSE NB I/B-s felnőttcsapatát erősítő Racskó Mátéval a keretben készül az augusztusi korosztályos Európa-bajnokságra a magyar ifjúsági válogatott. A gyöngyösi nevelésú jobbátlövő 2020 nyarán 14 évesen igazolt a veszprémi Éles KISE együtteséhez.

Sike Károly

Racskó Máté (27) nagy reménység

Forrás: facebook

A 18 esztendős Racskó Máté 19 társával együtt öt napot töltött Gyöngyösön, ahol elkezdődött a közvetlen felkészülés az augusztus 7.-én kezdődő montenegrói ifjúsági Európa-bajnokságra. A válogatottat szövetségi edzőként Gulyás István irányítja, míg erőnléti edzőként a jelenleg a HE-DO B. Braun Gyöngyös NB I.-es csapata mellett is dolgozó Németh Tamás tevékenykedik.
– Nagyon jó körülmények között készülhettünk, minden adott volt ahhoz, hogy jó munkát végezzünk – mondta a 2013 és 2015 között a B. Braun Gyöngyös felnőttcsapatát is irányító Gulyás István a mátraaljai klub honlapján. – Nem véletlen, hogy itt kezdtük a felkészülést, hiszen egyrészt mindig nagyon jó olyan helyen dolgozni, ahol szeretik a kézilabdát, másrészt így Németh Tamás is össze tudta egyeztetni a gyöngyösi klubcsapat és a válogatott melletti feladatait.

Az ifjúsági válogatott jövő héten Balatonbogláron folytatja a felkészülést, majd Gyálon edz, hogy aztán augusztus 6-án induljon Montenegróba. A kontinenstornán a legjobb nyolc közé kerülést tűzte ki célul az alakulat.

– Ezek a fiatalok most kerültek be az európai versenyrendszerbe, ezért a tapasztalatszerzés is rendkívül fontos. Természetesen szeretnénk minél jobb eredményt elérni, ami az új lebonyolítási rendszerben, ahol a csoportelsők mellett csak a két legjobb csoportmásodik jut tovább, nem lesz könnyű feladat. Ennek ellenére bizakodóak vagyunk, és tudásunk legjavát fogjuk nyújtani – zárta szavait Gulyás István.

Az ifjúsági válogatott kerete
Apró Botond, Balogh Ádám, Eklemovic Márkó, Fazekas Máté, Furka Márton, Fülöp Péter, Gáncs Pető Máté, Hoffman Balázs, Kovács Boldizsár, Kucsera Máté, Mészáros Máté, Németh Bulcsú, Racskó Máté, Sajben Soma, Sikler Kristóf, Szabó Levente, Szökrényes László, Várady-Szabó László, Vida Rókus Mihály, Vincze Péter, Zakor Zalán

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában