Kézilabda

2024.07.30. 20:53

QHB-Eger: észak-macedón csapatban folytatja a távozó portugál

Az észak-macedón I. osztályban (Superliga) legutóbb bronzérmes RK Alkaloid csapatában folytatja pályafutását a QHB-Eger együttesétől távozó Francisco Silva.

Sike Károly

Francisco Silva Észak-Macedóniában folytatja

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A 25 éves portugál egy év után intett búcsút az egrieknek. A balátlövőként és irányítóként is bevethető luzitán 28 tétmérkőzésen 102 gólt szerzett egri színekben. A szkopjei RK Alkaloid a 2024/25-ös szezonban az Európa-ligában szerepelhet. Az RK Alkaloid a portugál Vitoria, a Braga, a spanyol Guadalajara és a QHB-Eger után Francisco Silva pályafutásának ötödik klubja.

A szintén egy év után távozó lengyel jobbátlövő, Bartosz Nastaj hazájába visszatérve az élvonalbeli újonc, korábbi 15-szörös bajnok Śląsk Wrocław ajánlatát fogadta el. Nastaj egri színekben 26 tétmérkőzésen 55 gólt szerzett.

Heten távoztak
Az egriektől a szezon végén hét játékos távozott: Bajus Brunó, Boros Balázs (PLER-Budapest), Döme Szabocs (Ceglédi KKSE), Juhász Patrik, Kavin Mátyás (PLER-Budapest), Nastaj Bartosz (Śląsk Wrocław) és Francisco Silva (RK Alkaloid).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában