Labdarúgás

2024.08.16. 15:15

Eger SE–FC Hatvan: jó formában lévő csapatok találkoznak

Az FC Hatvan egri vendégjátékát kitüntetett figyelem övezi az NB III. Északkeleti csoportjának 4. fordulójában. Az újonc Füzesabonyi SC-Erőss út Sényőn próbálkozhat meg a pontszerzéssel.

Sike Károly

A várható kezdőcsapatok

Forrás: MW

VASÁRNAP, 17.30

EGER SE (4.)–FC HATVAN (5.)
Eger, Szentmarjay Tibor Városi Stadion. V.: Drabon Barnabás (ifj. Imrő J., Tóth Á.)
Három fordulót követően a Zagyva-parti gárda még veretlen. Időrendben haladva az SBTC elleni gólnélküli döntetlent a DVSC II. vendégeként aratott 3–2-es győzelem követte, majd legutóbb a Kisvárda II. elleni találkozó is gól nélkül zárult.
Az ESE két győzelemmel kezdte a szezont, előbb Füzesabonyban (2–0), majd a hazai pályán a Cigánd ellen is három pontot szereztek (3–0) Zvara Dávidék, legutóbb azonban 6–2-es vereséget szenvedtek Karcagon.

A vármegyeszékhelyiek egy ponttal előzik meg a tabellán a hatvaniakat, akik így győzelem esetén előzhetnek.
– A hatvaniaknál a csapat gerince évek óta együtt dolgozik az edzővel, összeszokott egységes gárda érkezik, amely ráadásul jó formában kezdte a szezont – fogalmazott az egriek vezetőedzője, Simon Antal. – Kiélezett mérkőzés vár ránk, ahol vélhetően nüanszok dönthetnek egyik vagy másik fél javára. Hazai pályán eddig jól teljesítettünk, hiszem, hogy ez a csapat igazi arca és ez a vármegyei rangadón is igazolást nyer.

– Amelyik csapat többet tud meríteni az elmúlt hetek sikereiből, mentálisan erősebb lesz, és a játék minden szegmensében nyomás alá tudja helyezni ellenfelét, az lényegesen közelebb kerül a győzelemhez. A rivális kapuja előtt higgadt döntések kellenek, mert akár egyetlen gól is eldöntheti a pontok sorsát – jelentette ki a hatvaniak szerb származású edzője, Zoran Szpisljak.

SÉNYŐ FC SELYEM-BER (10.)–FÜZESABONY SC-ERŐSS ÚT (16.)
Sényő. V.: Práth Dávid (Kulcsár D., Végh M.)
A DVSC II. mellett a sereghajtó FSC  a másik csapat, amely még nem szerzett pontot a 2024/25-ös szezonban. Bódis Barna edző tanítványai    az Eger SE (0–2), a Tiszafüred (2–3) és a DVTK II. (0–2) után vasárnap ahhoz a Sényőhöz látogatnak, amely két vesztes mérkőzés után, legutóbb Tiszaújvárosban már győzelemnek (2–1) örülhetett.

A további program

VASÁRNAP
11.00: Nyíregyháza II.–Putnok
11.00: DVTK II.–Cigánd
11.00: Kisvárda II.–DVSC II.
17.30: DEAC–Salgótarjáni BTC
17.30: Mátészalka–Tiszaújváros
17.30: Tiszafüred–Karcag

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában