Kézilabda

2024.08.18. 14:48

HE-DO B. Braun Gyöngyös: tornagyőzelem és MVP-díj Csehországban

Lengyel, szlovák és cseh ellenfelét is legyőzve végzett a Csehországban rendezett felkészülési torna élén a HE-DO B. Braun Gyöngyös férficsapata. Ubornyák Dávid személyében a mátraaljaiaktól került ki a rendezvény legértékesebb/legjobb játékosa.

Heol.hu

Az MVP-nek választott Ubornyák Dávid (8) legközelebb az egrieknél bizonyíthat

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

– Az utolsó mérkőzésünkön is ugyanazokkal az elvárásokkal léptünk pályára, mint az előző kettőn, ami természetesen kiegészült azzal, hogy győzelem esetén tornagyőztesek vagyunk, de továbbra sem ez volt az elsődleges szempont – mondta a harmadik meccs végén a gyöngyösiek vezetőedzője, Bíró Balázs a klub honlapjának. 

– Védekezésben ezen a mérkőzésen nyújtottuk a legjobb teljesítményt, ráadásul ezt a leghosszabb ideig tudtuk tartani. Biztosan álltunk a lábunkon, Alekszandr Tomics pedig nagyon jól védett, így meggyőző előnnyel vezettünk, és nem volt benne a játék képében, hogy a lengyelek megfordíthatják a meccset. A mérkőzés tempója – mivel 24 óra alatt ez volt a harmadik mérkőzésünk – nem most volt a legmagasabb, de jól osztottuk be az energiánkat, és a stabil védekezés miatt elöl is magabiztosan tudtunk kézilabdázni. Gratulálok a srácoknak, köszönöm a hozzáállásukat, és nagyon boldogok vagyunk, hogy egy ilyen erősségű tornán győzelmet arattunk.

A mátraaljaiak eredményei:

HE-DO B. Braun Gyöngyös–Chrobry Glogów 30–27 (16-13)
HE-DO B. Braun Gyöngyös–Tatran Presov 33–32 (13–18)
HE-DO B. Braun Gyöngyös–HK Koprivnice (cseh) 33–29 (21–15)
A torna végeredménye:
1. HE-DO B. Braun Gyöngyös
2. Tatran Prešov (szlovák)
3. Chrobry Glogów (lengyel)
4. KH Koprivnice (cseh)
A torna legjobb játékosa (MVP): Ubornyák Dávid
Következik: Augusztus 23., péntek, 17.00: QHB-Eger–HE-DO B. Braun Gyöngyös.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában