Kézilabda

2024.08.09. 20:44

HE-DO B. Braun Gyöngyös: legyőzték a Dabast, léptek egyet előre

A szintén NB I.-es Dabas KC elleni mérkőzéssel folytatta bajnoki felkészülését a HE-DO B. Braun Gyöngyös férfi együttese. Az első hazai találkozón hatgólos győzelemnek tapsolhattak a gyöngyösi drukkerek.

Sike Károly

Schäffer Zsolt (44) hat gólt szerzett

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A PLER-Budapest vendégeként aratott 27–26-os sikert követően újabb önbizalomnövelő győzelmet könyvelhetett el a mátraaljai gárda.

– A terv az volt, hogy tovább javítsunk a védekezés minőségén és támadásban minél többet lássak viszont abból, amit már gyakoroltunk – osztotta meg a gyöngyösiek vezetőedzője, Bíró Balázs. – Mindkét téren pozitívak a tapasztalatok, nincs okom a panaszra. Nagyon hasznos edzőmérkőzés volt, úgy érzem, hogy ismét léptünk egyet előre. Jövő héten Csehországban vár ránk megmérettetés, ahol a cseh első ligában szereplő házigazda, a Kopřivnice a szlovák Tatran Presov és a lengyel Chrobry Glogów lesz az ellenfelünk.

A Dabas elleni mérkőzésen a rehabilitációját végző Kovács Gergő mellett az ujjsérüléssel bajlódó Dobi Sándor és a szerb Mitar Markez sem lépett pályára. Utóbbi azok után kapott engedélyt a távozásra, hogy felesége mindenórás kismama.

Felkészülési mérkőzés
HE-DO B. BRAUN GYÖNGYÖS–DABAS KC 35–29 (15–13)
Gyöngyös, Dr. Fejes András Sportcsarnok V.: Héjja Á., Kónya B.
GYÖNGYÖS: Tomics, Usik, Gyánti (kapusok), Ubornyák 1, Potisk 3, Jaros 4, Hegedüs M. 1, Lakosy, Bodor 7, Nagy Á. 1, Edwards 6, Schäffer 6, Gyallai 4, Gráf 1, Jóga N. 1.

A gyöngyösiek nyári felkészülési mérkőzései

Augusztus 2., péntek, 18.00: PLER-Budapest–HE-DO B. Braun Gyöngyös 26–27
Augusztus 9., péntek, 18.00: HE-DO B. Braun Gyöngyös–Dabas KC 35–29
Augusztus 16-17. (péntek-szombat): Felkészülési torna (Csehország)
Augusztus 23., péntek, 17.00: QHB-Eger–HE-DO B. Braun Gyöngyös
Augusztus 30., péntek: Dabas KC–HE-DO B. Braun Gyöngyös

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában