Siker

11 órája

Az ország legjobb startup projektjei között az egri egyetem hallgatóinak ötlete

A projekt sikerét bizonyítja, hogy a csapat tagjai fejenként egy-egy millió forintos ösztöndíjban részesültek.

Heol.hu

A nyár derekán került sor a Hungarian Startup University Program (HSUP) 2023/24-es tanévének a záróeseményére, a Demo Day-re, ahol az ország 15 legígéretesebb hallgatói startup csapata mutatkozott be 11 tagú zsűri előtt. A 2020-ban indult online startup képzésen évente több mint 30 magyar egyetem körülbelül 4000 hallgatója vesz részt – írja az egri egyetem honlapján.

A Demo Day-en az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem programtervező informatikus hallgatója által elindított Hope App is bemutatkozott, mint a tanév egyik legjobb magyar hallgatói startup ötlete. A csapat tagjai Szabó László (ötletgazda, EKKE), Egri Milán (EKKE) és Pogány Lola (ELTE).

A Hope App egy olyan a környezeti fenntarthatóságot elősegítő innovatív webes alkalmazás, amely összekapcsolja a vállalatokat a szén-dioxid-kompenzációs szolgáltatókkal, és segíti őket a szén-dioxid-kreditekkel történő kereskedésben. A projekt sikerét bizonyítja, hogy a csapat tagjai fejenként egy-egy millió forintos ösztöndíjban részesültek.

A HSUP célja, hogy az egyetemi hallgatóknak átadja a sikeres vállalkozásindításhoz szükséges kompetenciákat, és ösztönözze őket innovatív ötleteik megvalósítására. A program idén ősztől angol nyelven zajlik, illetve abba az egyetemi hallgatók mellett a doktori képzésekben és posztdoktori programokban kutatók is bekapcsolódhatnak.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában