Labdarúgás

2024.08.18. 19:21

NB III.: kétgólos egri győzelem született a hatvaniak elleni vármegyei derbin

Az Eger SE csapata az első és a második félidőben is betalált az FC Hatvan kapujába az NB III. Északkeleti csoportjának 4. fordulójában, így megnyerte a Heves vármegyei derbit.

Bódi Csaba

Major Ernő (jobbról a második) gólja hozta meg az áttörést az egriek játékában

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Gyászszünet előzte meg a mérkőzést, a csapatok és a nézők korábbi válogatott játékos, egykori szövetségi kapitány, a 85. évében elhunyt Komora Imére emléke előtt tisztelegtek. 

A Heves vármegyei NB III.-as derbit a három forduló után veretlenül álló hatvaniak várhatták kedvezőbb előjelekkel. Az egriek a Karcagon elszenvedett 6–2-es vereség után a javítás szándékával léptek pályára, remélve, hogy újra az első két játéknapon nyújtott eredményes játékra lesz képes a gárda. Az első félórában túnyomórészt a hazaiak birtokolták a labdát, de igazi veszélyt nem teremtettek Menczeles Iván kapuja előtt. A hatvaniak olykor joggal háborogtak a velük szemben hozott játékvezetői ítéleket illetően, azonban az már nem a bírón múlott, amikor a 32. percben Major Ernő betalált a vendégek kapujába (1–0). A gól meghozta a lövőkedvet, a 36. percben Sós Máté vette célba az FCH hálóját, majd a hatvaniak tartottak mini tüzijátékot Bukrán Erik kapujának előterében. 

A legnagyobb egyenlítési lehetőség Mundi Zoltán előtt adódott, de a középpályás tiszta helyzetből, 12 méterről csúnyán kapu fölé bombázta a játékszert.

Fordulást követően aztán jött az, amire Tóth Levente Milántól számítani lehetett. Az egriek háromgólos támadója a 49. percben villant egyet, növelve az ESE előnyét, egyben saját találatai számát (2–0). Válaszként az 54. percbem egyszerre négyet cserélt Zoran Szpisljak és a várt hatás nem is maradt el. A hatvaniak bátrabbá váltak, nyomást gyakoroltak a hazai védelemre, amely azonban Bukrán Erikkel az élen tartotta magát. A Zagyva-partiak hiába próbálkoztak (kapufát is lőttek), nem tudtak rést találni a piros-kékek védelmén. Ezzel a hazaiak visszatértek a győzelmi kerékvágásba, míg a hatvaniak elszenvedték idei első bajnoki vereségüket.  

ZORAN SZPISLJAK: – Ez egy olyan meccs volt, ahol nem kellett volna kikapnunk, mert az első pillanattól végig mi domináltunk a meccsen. Nagyon sok helyzetet kialakítottunk, nagyon sokszor az ellenfél kapusát bravúrra kényszerítettük, de sajnos ezeket a helyzeteket nem sikerült gólra váltani. Az ellenfél az első félidőben egy lecsúszott beadásból szerzett gólt, és a második félidőben egy olyan hibából, amit ajándékba adtunk, sikerült a másik gólt is megszerezni. A mi kapusunknak 90 perc alatt nem is volt védeni valója. Azt mondom, hogy a játékot mindenképpen lehet megdicsérni. Kombinatívan futballoztunk, jó volt az elképzelés minden működött, de a végjátéknak kell jónak lenni.

Az NB III. Északkeleti csoportjának 4. fordulójában:

EGER SE–FC HATVAN 2–0 (1–0)
Eger, Szentmarjay stadion, 150 néző. V.: Drabon Barnabás (ifj, Imrő, Tóth Á.).
EGER: Bukrán – Farkas G., Valkay, Lencsés, Kis-Orosz – Hamar (Barta, 92.), Zvara, Sós (Kozma, 65.), Major – Tóth L. M. (Berecz, 75.), Balázs (Debreczeni, 65.). Vezetőedző: Simon Antal.
HATVAN: Menczeles – Noel, Nagy Zs., Tóth O., Silimont – Vince (Benkó, 54.), Mundi, Karácsony (Burzi, 54.), Polgár (Dinka, 63.) – Kitl (Bartos, 54.), Czibolya (Retter, 54.). Vezetőedző: Zoran Szpisljak.
GÓL: Major (32.), Tóth L. M. (49.).
JÓK: Major, Lencsés, Bukrán, Zvara, ill. Nagy Zs., Noel.
KÖVETKEZIK: FC Hatvan–Tiszafüred, DVSC II.–Eger SE. Mindkettő augusztus 28., szerda, 17.30.

A játéknap teljes eredménylistája
Forrás:  adatbank.mlsz.hu
Az Északkeleti csoport állása
Forrás:  adatbank.mlsz.hu

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában