Kézilabda

2024.08.14. 21:20

QHB-Eger: az ötödik edzőmeccsen kiütközött a fáradtság

A bajnoki felkészülés negyedik hetében kapja a csúcsterhelést a QHB-Eger NB I.-es férficsapata. A másodosztályú Szigetszentmiklósi KSK elleni mérkőzésen tompán, enerváltan mozgott a házigazda, amit a frissebbnek tűnő vendégek kihasználtak.

Sike Károly

Az egriek fásultan mozogtak

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

 

Ezúttal is akadt hiányzó egri oldalon, Ágoston Áron ugyanis lázas betegség miatt kénytelen volt kihagyni a találkozót. A félsérült Marczika Barnabás mellé az utánpótlásból Ficzere Gergő lépett, tehermentesítve a bokasérülésből lábadozó kapust. A mezőnyjátékosok közül mindenki bevetésre vár, a héten az algériai beálló, Abdeldjalil Zennadi is becsatlakozott a munkába.
A vendégek soraiban exegriként köszönthették a nézők Scmid Pétert, Kovács Márkot, Pulay Gábort és Éliás Gábort.
– A felkészülés negyedik hetében járunk, az elmúlt napokban nagyon kemény munkát végeztek a játékosok, érezhető a fáradtság – fogalmazott a találkozót követően az egriek vezetőedzője, Tóth Edmond. – Főleg a támadójátékon mutatkozott meg a fásultság, rengeteg technikai hibát vétettünk. A második félidőben a védekezésünk egy kicsit stabilabbá vált, a labdaszerzésekből sikerült gyors ellentámadásokat vezetni, ezáltal csökkent is a különbség. Ettől függetlenül nem vagyok elégedett, nem jó hazai pályán kikapni, pláne egy második vonalból érkező csapattól. Ugyankkor ez a hullámzó teljesítmény ebben az időszakban teljesen normális.

Arra a kérdésre, hogy a hét hátralévő részében mit vár a csapattól, a szakember így felelt:
– A szlovák első osztályú SKP-Bratislava gárdájával pénteken és szombaton is megmérkőzünk, s persze szeretnénk nyerni. Akkor is forgatni fogom a csapatot, védekezésben és támadásban is keressük azokat a kapcsolatokat, amelyekből később profitálhatunk. Ez a csúcsterhelés időszaka, mindenkitől teljes odaadást várok, aztán jövő héttől már visszább veszünk a terhelésből – válaszolta Tóth Edmond.

Felkészülési mérkőzés
QHB-EGER–SZIGETSZENTMIKLÓSI KSK 25–29 (9–15)
EGER: Marczika – Lezák 1, Sarak 3, Jadegari 1, Zennadi 1, Tóth K., Száva 1. Csere: Ficzere (kapus), Kiss G., Czabula 4 (4), Tóvizi 2, Szöllősi 3, Arsenic 4 (2), Bőti 2, Maracskó 3.

Az egriek nyári edzőmérkőzései

Július 26., péntek, 18.00: Tatran Presov (szlovák)–QHB-Eger 40–26
Augusztus 2., péntek, 17.00: QHB-Eger–CYEB Budakalász 38–27
Augusztus 7., szerda, 18.00: PLER-Budapest–QHB-Eger 31–24
Augusztus 9., péntek, 17.00: QHB-Eger–Tatran Presov (szlovák) 26–30
Augusztus 14., szerda, 18.00: QHB-Eger–Szigetszentmiklósi KSK 25–29
Augusztus 16., péntek, 18.00: QHB-Eger–SKP-Bratislava (szlovák)
Augusztus 17., szombat, 11.00: QHB-Eger–SKP-Bratislava (szlovák)
Augusztus 23., péntek, 17.00: QHB-Eger–HE-DO B. Braun Gyöngyös

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában