Kézilabda

2024.08.09. 20:05

QHB-Eger: remek edzőpartner a Tatran Presov

A bajnoki felkészülés jegyében, két héttel a két csapat eperjesi találkozóját követően a Kemény Ferenc Sportcsarnokban is megmérkőzött egymással a QHB-Eger NB I.-es férficsapata és a szlovák bajnoki címvédő Tatran Presov.

Sike Károly

A szerb Nikola Arszenics (a labdával) nyolc gólt szerzett

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Abdeldjalil Zennadi már a lelátóról követte figyelemmel társait. Jövő héten az algériai válogatott beálló is becsatlakozik a munkába, így a felkészülés során először, teljes kerettel dolgozhat Tóth Edmond vezetőedző. Gondot egyedül Maczika Barnabás bokasérülése okoz, aki a Presov elleni mérkőzésen sem lépett pályára. 
Az eperjesiek két héttel az egriek előtt járnak a felkészülésben, ami ezúttal is megmutatkozott. A vendégek végig vezettek, a hazaiak energiájuk nagy részét a felzárkózásra fordították. Az összecsapást végül négygólos különbséggel nyerték a montenegrói Ratko Djurkovics tanítványai.

– A Presovval mindig jó játszani, mert kellően kemények és nagy tempót diktálnak – fogalmazott Tóth Edmond. – Ez már jobb meccs volt mint a szerdai, PLER elleni találkozó, bár az első félidőben még hiányzott a kellő keménység a védekezésből. A fordulás után már jobban felpörögtünk, vissza is jöttünk a mérkőzésbe, de érződött, hogy a vendégek előttünk járnak a felkészülésben és jelenleg komplettebb csapat mint mi. Támadásban láttam szép dolgokat, nagy előrelépés Özgür Sarak érkezése, vele már színesebb a támadójátékunk. Engem azonban továbbra is leginkább a védekezés hatékonysága érdekel, amiben még van hová fejlődni.

Az egriek jövő héten három edzőmérkőzésen szerepelnek: szerdán az NB I/B-s Szigetszentmiklós, pénteken és a szombaton a szlovák SKP-Bratislava jelent edzőpartnert.

Felkészülési mérkőzés
QHB-EGER–TATRAN PRESOV 26–30 (12–16)
Eger, Kemény Ferenc Sportcsarnok. V.: Kiu G., Kiu T.
EGER: Ágoston – Maracskó 5, Sarak 2, Arszenics 8, Szöllősi 1, Tóvizi 1, Bőti 1. Csere: Lezák 4, Tóth K. 1, Czabula, Jadegari 2, Száva 1, Kiss G.  

Az egriek nyári edzőmérkőzései

Július 26., péntek, 18.00: Tatran Presov (szlovák)–QHB-Eger 40–26
Augusztus 2., péntek, 17.00: QHB-Eger–CYEB Budakalász 38–27
Augusztus 7., szerda, 18.00: PLER-Budapest–QHB-Eger 31–24
Augusztus 9., péntek, 17.00: QHB-Eger–Tatran Presov (szlovák) 26–30
Augusztus 14., szerda, 18.00: QHB-Eger–Szigetszentmiklósi KSK
Augusztus 16., péntek, 18.00: QHB-Eger–SKP-Bratislava (szlovák)
Augusztus 17., szombat, 11.00: QHB-Eger–SKP-Bratislava (szlovák)
Augusztus 23., péntek, 17.00: QHB-Eger–HE-DO B. Braun Gyöngyös

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában