Kézilabda

2024.08.05. 11:50

QHB-Eger: török válogatott jobbátlövő érkezett

Özgür Sarak a hazája élvonalában legutóbb negyedik helyen zárt Spor Toto SK együttesétől érkezett a QHB-Eger NB I.-es csapatába. A 31 éves játékos az elmúlt években rendszeres résztvevője volt az európai kupasorozatoknak.

Sike Károly

Özgür Sarak Szlovéniában és Finnországban is légióskodott

Forrás: Bók Tamás/handballeger.hu

Szöllősi Olivér, Bőti Dominik, Czabula Huba, a szerb Nikola Arszenics és az iráni Reza Jadegari után Özgür Sarak az egriek hatodik nyári szerzeménye. A török élvonalban mások mellett az Ankara és a Besiktas csapatnál is megfordult Sarak a 2020/21-es szezonban légióskodott a szlovén RK Trimo Trebnje gárdájánál majd egy évvel később a finn HC Cocks együttesénél is. Az elmúlt szezont a török Spor Toto SK együttesénél töltötte.

– Nagy tapasztalattal rendelkező játékos csatlakozik hozzánk, aki támadásban és védekezésben is bevethető – osztotta meg az egriek edzője, Tóth Edmond. – A távoli zónákból is képes gólt szerezni, emellett a beálló megjátszásában is jeleskedik. Sokrétű, tapasztalt kézilabdázó érkezett, aki már a nemzetközi porondon is letette a névjegyét. Nagy segítségünkre lehet céljaink elérésében.

Özgür Sarak az egri klub történetének első török légiósa.

Az egriek 2024/2025-ös kerete
KAPUSOK: Marczika Barnabás, Ágoston Áron
JOBBSZÉLSŐK: Lezák Áron, Maracskó Zalán
JOBBÁTLÖVŐ: Özgür Sarak (török)
IRÁNYÍTÓK: Tóth Károly, Nikola Arszenics (szerb), Czabula Máté Huba
BEÁLLÓK: Abdeldjalil Zennadi (algériai), Szöllősi Olivér
BALÁTLÖVŐK: Tóvizi Tamás, Reza Jadegari (iráni)
BALSZÉLSŐK: Száva Máté, Bőti Dominik
VÉDEKEZŐ: Kiss Gergő

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában